stvSTVV
ohlOH Leuven
Mohammed Aoulad (pen) 34'
1-0
2-0
2-1
77' Mohamed Messoudi (pen)
Datum: 15/05/2014 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
Aoulad laat Kanaries dromen van eerste klasse, OHL komt in nauwe schoentjes
Koen Donvil
| 0 reacties
Aoulad laat Kanaries dromen van eerste klasse, OHL komt in nauwe schoentjes
Foto: © SC

In een spektakelrijke wedstrijd die bol stond van de spanning heeft STVV een gouden zaak gedaan in deze eindronde. Het versloeg OHL opnieuw en mag daardoor luidop dromen van eerste klasse.

Koen Donvil in Sint-Truiden

STVV voerde voor deze levensbelangrijke wedstrijd één wijziging door in vergelijking met de wedstrijd van zondag: Lumanza nam de plaats in van Lazaar. Leko daarentegen sleutelde heel wat meer. Hij wijzigde zijn team op 3 plaatsen. De belangrijkste daarvan was de licht geblesseerde Ruytinx die voorin vervangen werd door Ibou.

STVV bij de rust op rozen

De Kanaries hadden de smaak te pakken na de zege zondag. Ze begonnen enthousiast aan de wedstrijd en zetten de Leuvenaars vast op eigen helft. Op de eerste echte kans was het wel een kwartier wachten. Somé kon vrij inkoppen maar de Congolees miste onbegrijpelijk. OHL herstelde gaandeweg het evenwicht, maar net op dat moment sloeg STVV toe: de voorzet van Iandoli werd binnengefrommeld door Edmilson, maar ref Dierick had al gefloten voor een duwfout van Thompson op deze laatste.  Thompson, die al geboekt stond, mocht vroegtijdig gaan douchen en Aoulad kende vanop de stip geen genade: 1-0. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Meteen daarna had Cerigioni de kans op de gelijkmaker, maar hij faalde in de afwerking.

In de tweede helft probeerde OHL de bakens te verzetten. Met Messoudi in de ploeg en later ook Ruytinx namen de poulains van Leko het initiatief over. STVV kroop achteruit. Schils ging daarbij iets te fel in op Bandalovski en ook hij mocht naar de kleedkamers na tweemaal geel. De 1-1 hing in de lucht maar de sluwe Aoulad toonde opnieuw zijn klasse. Vanop links kwam hij goed naar binnen en pegelde de 2-0 in de verste hoek voorbij Bailly. Het leek het doodvonnis te betekenen voor OHL, tot Schoofs de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg op een hoekschop. Strafschop oordeelde Dierick en Messoudi schoot de elfmeter beheerst voorbij Moris.

OHL komt in nauwe schoentjes

De Leuvenaars gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker terwijl STVV op de counter loerde. Zo werd Aoulad de diepte ingestuurd, Robson moest aan de noodrem en kreeg terecht rood. Met 9 tegen 10 bleef OHL de aanval zoeken, maar ondermeer Ruytinx kende geen succes in de afwerking. Zo bleef het bij 2-1: een zege die de Kanaries weer doet dromen van eerste klasse terwijl OHL nu wel in heel nauwe schoentjes komt.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Edmilson 70' -
Moris Anthony   90' -
Daeseleire Dimitri 90' -
Kotysch Sascha 90' -
Aarab Naim 90' -
Iandoli Alessandro 90' -
Schils Mathias     54' -
Aoulad Mohammed ⚽ ⚽   90' -
Lumanza-Lembi Tortol 76' -
Schoofs Rob 90' -
Somé Salombo Ibrahim 87' -
  Bank G Beoordeel
Deferm Giel 20' -
Swers Iebe 14' -
Dalla Valle Lauri 3'  
Lazaar Mehdi -  
Schollen Davy -  
Dessoleil Dorian -  
Odeurs Matthias -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Pettersson Tom 90' -
Robson Severino da Silva   82' -
Raymaekers Wim 68' -
Thompson Kenny     33' -
Cerigioni Alessandro 90' -
Bandalovski Ivan   90' -
Karuru Ovidy   90' -
Van Eenoo Lukas 45' -
Ibou Sawaneh 59' -
Croux Jordy 90' -
  Bank G Beoordeel
Messoudi Mohamed 45' -
Ruytinx Bjorn 31' -
Yagan Ben 22' -
Kostovski Jovan -  
Ngolok Evariste -  
Buysens Ludovic -  
Lenaerts Yves -  
Herbeleef STVV - OH Leuven

Vooraf

2e - promotie

 Speeldag 4