Datum: 22/05/2014 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL steekt stokken in de wielen van Eupen
OHL steekt stokken in de wielen van Eupen
Foto: © Photonews

Eupen speelt volgend seizoen dus niet in eerste klasse. Aan Den Dreef verloren de mannen van Lopez Marquez met 2-1 en in de andere partij haalde Moeskroen het van STVV. Eupen had alles in handen, maar gaf het zelf weg.

Johan Walckiers in Leuven

Voor de supporters van OH Leuven had de wedstrijd enkel belang als afscheid van Bjorn Ruytinx, die na tien jaar andere oorden opzoekt. Leko zette zelfs de jonge Simon Bracke in de ploeg. De 18-jarige middenvelder mocht zijn eerste minuten in eerste klasse dit seizoen volmaken.

Snelle goals

Voor Eupen lagen de belangen veel en veel hoger. Winst betekende promotie naar eerste klasse. De ploeg toonde de laatste weken tekenen van vermoeidheid, maar voor zo'n wedstrijd zouden de jonge gasten van Lopez Marquez er wel nog eens alles uitpersen. En dat leek ook te kloppen, want na zeven minuten kopte Taulemesse al de 0-1 tegen de touwen.

OHL wou zijn laatste wedstrijd echter ook nog eens alles geven en vijf minuten later was het allemaal weer te herdoen. Thompson probeerde de hoek te viseren, Van Crombrugge keerde, maar Ngolok had alle tijd van de wereld om de rebound binnen te schieten. De Oostkantonners leken geschrokken van de mentale weerbaarhied van OHL en lieten achteraan gaten vallen waar OHL echter niet van profiteerde.

OHL helpt een handje

Maar ondertussen was een slordige 42 kilometer verder op Stayen wel al de 1-0 gevallen en zag Eupen zijn promotiedroom ineens ver weg. OHL leek zijn Limburgse buren een cadeautje te gaan geven. Maar de tweede helft had nog heel wat in petto. Vervecken had nog maar goed afgefloten of Porcar schoot al op doel. Maar ook Leuven liet zich niet onbetuigd, want Croux schoot maar net voorlangs. En ook Cerigioni had de Eupenaars het nekschot kunnen geven.

Maar nee, want in Sint-Truiden was het ondertussen 1-1 geworden en dus mocht Eupen weer virtueel naar eerste. Niet voor lang, want Moeskroen ging door en maakte ook de 1-2 en in Leuven gaf Eupen het zelf helemaal uit handen. Cerigioni kopte in de kluts een voorzet van Croux tegen de netten. Moeskroen dus met heel goeie papieren, want STVV moest al twee keer scoren.

En dat gebeurde niet meer. Moeskroen is dus de laatste promovendus en Eupen blijft met lege handen achter. Voor OHL was het doek al langer gevallen.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Bandalovski Ivan 90' -
Reynaud Romain 90' -
Pettersson Tom 90' -
Thompson Kenny   87' -
Ngolok Evariste 90' -
Bracke Simon 90' -
Cerigioni Alessandro 90' -
Croux Jordy A 90' -
Ruytinx Bjorn   75' -
Yagan Ben 57' -
  Bank G Beoordeel
Ibou Sawaneh 33' -
Dessers Cyriel 15' -
Buysens Ludovic 3'  
Lenaerts Yves -  
Wijns David -  
Kostovski Jovan -  
Cools Dion -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Ochoa López Juan Cruz 81' -
Kabasele Christian 34' -
Radebe Ntuthuko 90' -
Bassey Anthony 90' -
Asamoah Samuel 90' -
Porcar Texidó Lucas A 90' -
Schouterden Nils 90' -
Lallemand Michael 55' -
Taulemesse Thierry Alain Florian  90' -
  Bank G Beoordeel
Mata Clinton 56' -
Expósito Presseguer Manel 35' -
Jamabo Odeni Georges 9'  
Wala Zock Etienne -  
Mauclet William -  
Deumeland Jonas -  
D'Ostillio Jonathan -  
Herbeleef OH Leuven - Eupen

Vooraf

2e - promotie

 Speeldag 6