El Toro neemt afscheid van 'zijn' OHL: "Spijtig genoeg langs achterpoortje"

El Toro neemt afscheid van 'zijn' OHL: "Spijtig genoeg langs achterpoortje"
Foto: © Photonews

Bjorn Ruytinx kreeg gisteren een twintigtal minuten voor tijd zijn verdiende applauswissel aan Den Dreef. Tien jaar herinneringen flitsten door het hoofd van 'El Toro'. Spijtig genoeg waren de laatste de pijnlijkste.

Johan Walckiers in Leuven

"Sorry mensen, ik ga douchen, want ik bevries." Dat waren de woorden van Ruytinx toen hij drie kwartier na de match nog altijd handjes aan het schudden was en handtekeningen aan het uitdelen was. Aan Den Dreef zal niemand 'El Toro' snel vergeten. De aanvaller was en is enorm populair, maar kon in zijn laatste jaar OHL ook niet in eerste klasse houden. 

Na de emotionele applauswissel en knuffels met zijn ploegmaats was er ook het besef dat dit zijn afscheid toch een cynisch tintje geeft. "We moeten eerlijk zijn: voor mij is dit een afscheid langs het achterpoortje. Deze club had nooit mogen zakken. Zulke geweldige fans! Maar wij hebben het laten afweten in de eindronde. Enkel wij hadden de ambitie om in eerste te blijven. Dit is toch wel een afscheid in mineur", zuchtte hij.

Bij de club van zijn hart zullen ze hem niet snel vergeten, net als hij die tien jaar aan Den Dreef niet snel zal vergeten. "Ik heb hier alles meegemaakt. Van derde naar eerste... Daarom is het ook heel pijnlijk dat we in mijn laatste jaar hier degraderen. Maar nu eerst vakantie en dan richt ik me volledig op Oostende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties