Reactie Schouterden: "Mijn gevoel zegt dat niet iedereen alles gegeven heeft"

Schouterden: "Mijn gevoel zegt dat niet iedereen alles gegeven heeft"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ontgoocheling bij Nils Schouterden was groot. En blijkbaar groter dan die van sommigen van zijn ploegmaats, want Nils Schouterden wou het niet expliciet zeggen, maar hij verdenkt er hen wel van niet alles te hebben gegeven.

Johan Walckiers in Leuven

Schouterden vloekte grondig na de match. "Het is balen. We geven het weg tegen Westerlo en nu tegen Leuven", aldus de sterkhouder dit seizoen. "Twee keer dat we de promotie kunnen afdwingen, twee keer dat we niet aanwezig zijn. Dat is het verhaal: op de bepalende momenten is het altijd net niet."

Schouterden sloeg en zalfde na de match. "Het is een schitterende groep, maar nu zit ik in zak en as. Ik heb alles keihard gegeven, maar ik heb het gevoel dat sommigen dat niet deden. Dat is misschien de ontgoocheling na de match en misschien moet ik nu niet te veel zeggen."

De druk vanuit de club was niet groot

"We leren niet uit onze fouten. Soms ontbreekt er gewoon die maturiteit en ervaring. Dit was één van mijn beste seizoenen, maar ook het meest ontgoochelende. Maar de druk vanuit de club was ook niet groot. Ze hadden een project van drie jaar en de bedoeling was om tot het einde mee te spelen. En daarmee waren ze al tevreden. Maar ik ben een winnaar en dan doet dit pijn."

De roep om Schouterden terug te halen naar Leuven is al jaren groot, maar zelf houdt hij de boot af. "Ik heb de voorbije 2,5 jaar al samengezeten met hen. Het blijft de club van mijn hart, maar het moet financieel haalbaar zijn. En als het in eerste al niet kon, zal het in tweede ook wel niet kunnen", besloot Schouterden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties