Het Team van het Jaar: zij maakten het meeste indruk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Het Team van het Jaar: zij maakten het meeste indruk
Foto: © Photonews

Het seizoen in de Jupiler Pro League is inmiddels achter de rug, maar het Team van het Jaar had u nog tegoed van ons. Wie maakte dit seizoen het meeste indruk? Kom het hieronder meteen te weten.

In doel opteren we voor Mathew Ryan. In zijn debuutseizoen keepte de Australische goalie op een torenhoog niveau en pakte hij meermaals punten voor Club Brugge. Straks is hij ook te bewonderen op het WK in Brazilië.

In de defensie spannen Anderlecht en Standard de kroon. Anthony Vanden Borre en Chancel Mbemba knokten zich dit seizoen in de ploeg bij paars-wit, dat in de play-offs kon rekenen op de twee defensieve sterkhouders.

Aan de andere kant Laurent Ciman en Jelle Van Damme. Beide heren speelden één van de beste, mogelijk zelfs het beste seizoen, uit hun carrière. Tijdens de play-offs had Standard het moeilijker, en was het ook moeilijker voor de verdedigers om uit te blinken.

Driehoek Simons-Hazard-Vanaken

De driehoek op het middenveld bestaat uit één ervaren rot, Timmy Simons, en twee jonkies Hans Vanaken en Thorgan Hazard. Simons was de man die het evenwicht verzorgde bij Club, terwijl Vanaken en Hazard zicht tot absolute sterkhouders in de Jupiler Pro League ontpopten.

De wingers zijn Andy Najar en Paul-José Mpoku. Eerstgenoemde ontpopte zich tot de verrassing in het Astridpark. Zelfs wanneer de Hondurees minder in de match zit, is hij nog steeds van waarde door zijn enorm loopvermogen en werkethos.

Mpoku speelde vooral sterk tijdens de reguliere competitie, waarin hij voor doelpunten en assists zorgde. Zakte tijdens de play-offs weg met zijn teammakkers, maar is zijn plaats in dit team meer dan waard.

Batshuayi in de spits

De man die voor doelpunten moet zorgen in ons team, is Michy Batshuayi. De jonge aanvaller van de Rouches ontpopte zich dit seizoen tot een doelpuntenmachine en tekende voor een pak belangrijke doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties