Top&Flop Ribéwie & dom Kameroen

Ribéwie & dom Kameroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook tijdens het WK geeft de redactie per speeldag in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen matchen. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Ribéwie

Op voorhand was iedereen het er over eens: Frankrijk zonder Ribéry, dat wordt het niet. In een groep met Honduras, Zwitserland en Ecuador de tweede ronde halen? Dat misschien nog wel, maar eens landen als Argentinië of Duitsland op de weg komen te liggen, over en sluiten.

En zie: welk team swingt als nooit tevoren? La douce France. Benzema en Giroud weten de goal staan, Cabaye, Valbuena en co zijn baas op het middenveld en de verdediging staat als een huis.

Colombia

Op voorhand was iedereen het er over eens: Colombia zonder Falcao, dat wordt het niet. In een groep met Ivoorkust, Griekenland en Japan de tweede ronde halen? Dat nog wel, maar eens landen als Italië of Brazilië op de weg zouden komen te liggen, over en sluiten.

En ook de Colombianen dartelen: achterin houden Yepes en Zapata de boel goed gesloten, daarvoor sturen Rodriguez en Cuadrado het spel perfect. 

Cahill

We zullen Australië missen op het WK. Niet dat ze het beste spel speelden, maar omdat ze wel 90 minuten lang vol voor de aanval kozen. Naief misschien, maar toch vooral erg gedurfd.

In een poule met Nederland, Spanje en Chili hadden ze niets te verliezen, maar na twee speeldagen was hun avontuur al voorbij. Voor Cahill zat het WK er al op, hij pakte twee keer geel in twee matchen. Categoriek voor zijn passionele spelstijl.

FLOP

Dom Kameroen

Wat deden de Kameroeners allemaal op het veld in hun tweede duel? Vooraf wilden ze niet eens naar het WK komen door een probleem met premies, achteraf bekeken hadden ze beter gewoon niet afgereisd.

Eerst ging Song heel dwaas rood pakken voor een vuistslag in de rug op de helft van de tegenstander, in de slotfase deelden ze zelfs kopstoten aan elkaar uit. Erg knap!

Spanje

Nul op zes tegen Nederland en Chili: het had altijd gekund, maar vooraf dacht iedereen toch dat het tiki-taka ook in Brazilië een eindje overeind zou blijven. 

Niet was echter minder waar: na de eerste ronde er meteen uit! Het einde van een tijdperk, hoog tijd om te gaan bouwen aan een nieuw elan. 

(Japan -) Griekenland

De Japanners deden hun uiterste best, maar ze raakten niet door de Griekse driedubbele muur heen. En de Grieken? Die wilden gewoon niet aanvallen. 

Ze hadden de optelsom gemaakt en voelen zich sterk: 1-0 winnen van Ivoorkust is mogelijk voldoende voor de volgende ronde. Een dergelijk trucje haalden ze op het EK 2012 al eens uit, hopelijk voor de neutrale kijker nu niet opnieuw.

Ongeluksvogel van de week: Von Bergen

Het WK van Steve von Bergen zit er na een vreemde blessure op. Hij kreeg een tik in het gelaat: gebroken jukbeen, einde verhaal voor hem. En ook wel een beetje voor zijn land, want ze werden helemaal zoek getikt door de Fransen nadien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties