De oudste spelers aller tijden op een WK: dit zijn ze

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De oudste spelers aller tijden op een WK: dit zijn ze
Foto: © Photonews

Sinds gisteren is Faryd Mondragon de oudste speler ooit op een wereldbeker. De Colombiaanse goalie fungeerde als invaller tijdens Japan-Colombia en steekt op die manier Roger Milla voorbij.

Door Timothy Collard

Tijdens Japan-Colombia kroonde Faryd Mondragon zich tot de oudste speler aller tijden op een WK. De Colombiaanse doelman (43) kreeg van bondscoach José Pekerman vijf minuutjes om dat record veilig te stellen.

Voetbalkrant.com dook even in de geschiedenis en vond nog enkele andere ‘oudjes’, die in de herfst van hun carrière nog in actie kwamen op een wereldbeker.

Ali Boumnijel – 40 jaar, 2 maanden en 10 dagen

Op het WK 2006 in Duitsland speelde Boumnijel op 40-jarige leeftijd mee met Tunesië tegen Oekraïne.

Dino Zoff – 40 jaar, 4 maanden en 13 dagen

Zoff speelde op 40-jarige leeftijd met Italië tegen Frankrijk. Op zijn oude dag kroonde de doelman zich nog tot wereldkampioen op het WK in 1982.

Peter Shilton – 40 jaar, 9 maanden en 19 dagen

Shilton stond eveneens op 40-jarige leeftijd tussen de palen voor zijn land. Met Engeland verloor hij de wedstrijd voor de derde plaats van Italië op het WK van 1990.

Pat Jennings – 41 jaar, 0 maanden en 0 dagen

Jennings mocht op zijn 41e verjaardag tussen de palen staan op het WK 1986. Hij nam het toen met Noord-Ierland op tegen Brazilië.

Roger Milla – 42 jaar, 1 maand en 8 dagen

Milla was tot gisteren de recordhouder. De Kameroener is ook de enige veldspeler in dit lijstje. Op 42-jarige leeftijd speelde hij met zijn land tegen Rusland op het WK in 1994.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties