Rosenthal: "Ze werken hier graag met jongeren, dat sprak me aan"

Rosenthal: "Ze werken hier graag met jongeren, dat sprak me aan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Samen met zijn broer annex manager kwam Tom Rosenthal de perszaal van Zulte Waregem ingewandeld. De pas 17-jarige youngster komt voor twee seizoenen over van Watford en wil speelkansen genereren in een A-elftal.

Aernout Van Lindt in Waregem

“En dat zou wat moeilijk worden bij Watford”, beseft Rosenthal. “Het is een team dat zo snel mogelijk naar de Engelse Premier League wil doorstoten en heeft dus minder tijd om jongeren de kansen te geven.”

“Watford is een heel belangrijk team voor onze familie: mijn vader besloot er zijn carrière, ik kon er ooit zelf beginnen als hele jonge speler. Maar ik ben blij om hier te komen, de coach wou me er graag bij.”

Zal hier ook moeilijk worden om in de ploeg te raken

En bij Essevee denkt Rosenthal wel zijn kansen te zullen krijgen: “Daar is over gesproken met de coach. Zolang mijn prestaties goed zijn, verwacht ik wel kansen te zullen krijgen hier. Het zal lastig worden om in de ploeg te raken, maar dat ze hier graag werken met jongeren heeft me over de streep getrokken.”

Rosenthal is ook Belgisch jeugdinternational, bij de U19 van Gerd Verheyen. “Hij kent mijn vader (Ronny) nog van vroeger. We speelden deze week een toernooi in Servië, maar dat was niet goed als team. Hopelijk gaat het volgende maand beter tijdens de EK-kwalificatiecampagne.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties