galGalatasaray
andAnderlecht
Datum: 16/09/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Anderlecht pakt punt maar blijft achter met kater
Anderlecht pakt punt maar blijft achter met kater
Foto: © photonews

Anderlecht heeft direct een punt gepakt in zijn eerste wedstrijd van de Champions League. En toch gaan ze met een serieuze ontgoocheling terug naar Brussel reizen, want de winst zat er lang in en zou ook verdiend geweest zijn. Maar de laatste minuut was er te veel aan...

Anderlecht begon in de aangekondigde – vrij aanvallende – opstelling aan de wedstrijd tegen Galatasaray. Besnik Hasi groef zich niet in en zette Najar op rechtsback , Conté op rechtsmidden, Praet achter Mitrovic en Acheampong op links. En ja, dat is hoe we het graag zien. En geloof het of niet: Galatasaray wist er geen raad mee.

Eerste match Champions League en Anderlecht voetbalde zowaar drie echte kansen bij elkaar in het eerste halfuur. Met vrank en vrij voetbal drukte paars-wit de Turken terug. Al had paars-wit ook al een snelle tegenslag: Bram Nuytinck moest naar de kant en aangezien Hasi geen centrale verdediger op de bank had, bracht hij Matias Suarez er in.

Suarez voor Nuytinck

Maar je moet het toch durven. Deschacht naar het centrum en Acheampong zowaar linksachter. Maar het leverde wel mogelijkheden op. Suarez bediende al snel Conté, die de unieke kans naast schoot. Deschacht schoot recht in de handen van de doelman en Mitrovic draaide en schoot eveneens pal op Muslera.

Maar als u de vorige campagnes bekeken hebt, kon dit u enkel plezier doen. En het deksel op de neus kwam er deze keer zelfs niet. Nog geen tien minuten na rust vond Defour dat hij maar eens een schitterende pass richting Praet moest versturen. De man in vorm van paars-wit nam het leer aan, ging naar binnen en schoot via de paal binnen. Anderlecht in zijn eerste wedstrijd zowaar baas! Al had Mitrovic ook altijd de wedstrijd moeten beslissen na een goeie actie van Suarez, maar de Serviër was de enige die wat uit de toon viel.

Twee verloren punten

Op Twitter stonden alle negativisten zich ineens op de borst te kloppen, maar enkel Hasi en zijn spelers mochten terecht de pluimen op hun hoed steken. De coach voor de durf en de tactiek die hij tentoon spreidde, de spelers omdat ze het perfect uitvoerden. Zelfs Acheampong als linksachter kwam op de proppen met fantastische tackles in de zestien.

Met nog een heel dik halfuur te spelen, kroop Anderlecht zelfs niet achteruit, maar bleef het meevoetballen. ‘Il faut le faire!’ Met een dosis Nederlandse arrogantie ging Najar zelfs even Sneijder belachelijk maken. Galatasaray wist van geen hout pijlen te maken. Achteraan stond het als een huis bij de Brusselaars met de twee gelegenheidsbacks. 

Maar dan... de laatste minuut van de extra tijd. Chedjou mocht de zestien inkomen na Kljestan kinderlijk makkelijk in de wind gezet te hebben en legde af voor de voor de rest onzichtbare Yilmaz. En die bezorgde Anderlecht een koude douche. Twee punten verloren in plaats van één gewonnen. Een bemoedigende prestatie, maar het resultaat zorgt toch voor heel wat teleurstelling.

Opstellingen

Galatasaray Galatasaray

  Speler G Beoordeel
Melo Felipe   90' -
Kaya Semih 90' -
Chedjou Aurélien A 90' -
Dzemaili Blerim   90' -
Yilmaz Burak 90' -
Sneijder Wesley 90' -
Sari Veysel 90' -
Telles Alex Nicolao 80' -
Inan Selcuk 72' -
Pandev Goran 57' -
Muslera Nestor Fernando 90' -
  Bank G Beoordeel
Bruma 33' -
Bulut Umut 18' -
Camdal Tarik 10' -
Bolat Sinan -  
Kurtulus Yekta -  
Balta Hakan -  
Adin Olcan -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' 8
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 8.2
Mbemba Mangulu Chancel 90' 7.2
Nuytinck Bram   23' 7.2
Deschacht Olivier 90' 8.8
Conté Ibrahima Sory   90' 8
Tielemans Youri 90' 7
Defour Steven A   90' 8.2
Acheampong Frank Opoku   90' 7.2
Praet Dennis 78' 8.6
Mitrovic Aleksandar 66' 4.8
  Bank G Beoordeel
Suarez Matías 67' 6.8
Kljestan Sacha 24' 2.4
Dendoncker Leander 12' 6
Colin Maxime -  
Kudimbana Nicaise -  
Heylen Michaël -  
Cyriac Gohi Bi -  
Kabasele Nathan -  
Herbeleef Galatasaray - Anderlecht

Vooraf