galGalatasaray
andAnderlecht
Datum: 16/09/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Kan paars-wit voor een stunt zorgen in 'de Hel van Istanboel'?
Kan paars-wit voor een stunt zorgen in 'de Hel van Istanboel'?
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht begint vanavond aan haar Champions League-campagne met een wedstrijd op het veld van Galatasaray. De Belgische landskampioen hoopt natuurlijk op een stunt, maar zou al een feestje bouwen met een punt in de sporttas.

Op papier heeft RSC Anderlecht geen schijn van kans tegen Galatasaray. De Turkse grootmacht heeft een budget dat een veelvoud bedraagt van de begroting van paars-wit. Bovendien slaagde Cim Bom Bom er de voorbije twee seizoenen in om de groupsfase van het Kampioenenbal te overleven.

"Snelle jongens kunnen Galatasaray in de problemen brengen", drukte Ruud Boffin ons op het hart. "Hun verdediging is zeker en vast te pakken." Maar daartegenover zetten de goud-roden wel onder andere Fernando Muslera, Wesley Sneijder en Goran Pandev.

Ondertussen is ook Steven Defour nog twijfelachtig voor het treffen in Istanboel. De middenvelder werd in het tussenseizoen voor zes miljoen euro afgehaald bij FC Porto om mee te dansen op het Kampioenenbal. Al zal hij wellicht de partij halen. Matias Suarez kampt dan (weeral) met een kwaal aan de knie en geeft forfait.

Ook Silvio Proto is er vanavond door een schorsing niet bij. "Maar ik heb alle vertrouwen in Davy Roef", gaf Besnik Hasi de jonge goalie nog een oraal schouderklopje. "In mijn ogen kan hij vanavond helemaal niets fout doen."

Zorgt Anderlecht voor dé stunt in Istanboel?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET je al meteen 300 euro op. We gaan eerlijk zijn: met een overwinning van de Turken valt weinig te halen. Dus helpt Voetbalkrant.com je maar wat graag op weg om voor paars-wit te supporteren. Stel via deze link je gratis wedtegoed (60 euro) veilig!

Meer nieuws