Datum: 27/09/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk zet Mouscron Péruwelz opzij en pakt eerste thuisoverwinning
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Kortrijk zet Mouscron Péruwelz opzij en pakt eerste thuisoverwinning
Foto: © Photonews

KV Kortrijk heeft vanavond met 3-0 gewonnen van Royal Mouscron Péruwelz. Teddy Chevalier was de grote held bij de thuisploeg met twee doelpunten en een assist. Yves Vanderhaeghe heeft meteen zijn eerste thuisoverwinning als T1 op zak.

Door Cédric De Volder

KV Kortrijk kreeg afgelopen zondag nog een serieuze klap in het gezicht op het veld van Club Brugge. De Kerels bewezen vanavond echter dat er niets is blijven hangen van die 5-0-nederlaag. De troepen van Yves Vanderhaeghe schoten verschroeiend uit de startblokken.

Chevalier toont KVK de weg

De Kortrijkzaanse oefenmeester kon opnieuw een beroep doen op Nebosja Pavlovic, maar besloot om geen risico’s te nemen met zijn aanvoerder. De Servische aanvoerder werd op Olympia dan wel gemist, maar zag zijn ploegmaats in het eigen Guldensporenstadion geen moeite hebben met Royal Mouscron Péruwelz.

Al moet gezegd: de eerste kans van de partij was wel voor de Henegouwers. Kevin Vandendriessche stond oog in oog met Darren Keet, maar de Zuid-Afrikaanse international sloeg het leer uit zijn doelvlak. Dat was trouwens de actie waarin Pierrick Cros op het halfuur niet in slaagde. Te zijner defensie: de kopbal van Ivan Santini was uitstekend, het voorbereidende werk van Teddy Chevalier quasi perfect.

Halve kansjes, niets meer

En het Franse woelwater besloot om er voor de koffie – met of zonder het obligatoire koekje – nog eentje bij te doen. Chevalier haalde verschroeiend uit van op zo’n dertig meter. Cros zag de bal nog net in zijn doelmond vliegen. En de Kerels? Zij gingen rusten met een oververdiende 2-0-voorsprong.

Na de rust kregen de aanwezige fans echter een pak minder te zien. Kortrijk moest niet meer en beperkte zich tot  het controleren van de wedstrijd. Mouscron Péruwelz deed dan wel haar uiterste best om zich terug in de wedstrijd te knokken, maar les Hurlus kwamen niet verder dan het afdwingen van enkele halve kansjes.

Eerste thuisoverwinning

Een kwartiertje voor het einde besliste Chevalier de partij. De ingevallen Tuur Dierckx stuurde de Fransman in het straatje. Chevalier twijfelde niet en schoof het leer vakkundig tegen de touwen. De aanvaller scoorde niet alleen twee doelpunten, maar was dus ook betrokken bij het openingsdoelpunt van Santini.

Op die manier tellen de Kerels ondertussen al tien punten. De start van het seizoen was allesbehalve goed, maar KV Kortrijk staat stilaan opnieuw onder de mensen. Leuk detail: het was ook meteen de eerste thuisoverwinning voor Vanderhaeghe als T1. Royal Mouscron Péruwelz kampt eventjes met een dipje. De promovendus leed vanavond haar derde nederlaag op rij.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 6.7
Tambe Alassane A 90' 5
Poulain Benoit 90' 7
Tomasevic Zarko 90' 6.3
Mulemo Landry 90' 6
De Mets Gertjan 90' 7.3
Klaasen Robert 81' 7.3
Chevalier Teddy ⚽ ⚽ A 87' 9.3
Marusic Adam 90' 7.3
Santini Ivan 90' 7.7
Matton Thomas 60' 6
  Bank G Beoordeel
Dierckx Tuur A 30' 5.7
Van Eenoo Lukas 9'  
Van Loo Anthony 3'  
Pavlovic Nebojsa -  
Ulens Baptiste -  
Henkinet Laurent -  
Claeys Arno -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Mezague Teddy 90' -
Cros Pierrick 90' 2
Monteyne Pieterjan 90' 2.5
Dingome Tristan 45' 2
Jeanvier Julian 90' 1.5
Peyre Thibault 90' 2
Delacourt Benjamin 90' 2
Michel Julian   90' 3
Vandendriessche Kévin 90' 1.5
Contout Roy 61' 1.5
Diaby Abdoulay 90' 2
Badri Anice 90' 1.5
  Bank G Beoordeel
Langil Steeven 45' 1
Mohamed Dimitri 29' 1
Boli Kévin -  
De Vlamynck Patrick -  
Verstraete Birger -  
Houzé Jérémy -  
Gano Zinho -  
Herbeleef KV Kortrijk - Moeskroen