Reactie Rode kaart Addy beroert ook na de match

Rode kaart Addy beroert ook na de match
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hét moment van de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren was de rode kaart van David Addy. Na de match spraken we met Joachim Van Damme, die een kopstoot moest incasseren van de Ghanese verdediger. Addy zelf? Die wilde niet reageren, maar ging wel nog eens woest verhaal halen.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Ook in de catacomben na de match bleven de gemoederen oplaaien. Joachim Van Damme wou nog even gaan vragen aan Addy wat er nu precies in zijn hoofd omging, maar die wou daar niet op ingaan en wierp nog wat krachttermen richting de middenvelder van Malinwa.

Addy zelf gaf in de kleedkamer tijdens de rust wel aan wat er was gebeurd, waardoor bij hem de stoppen doorsloegen: "Ik wil me excuseren voor mijn reactie, maar hij heeft iets heel ergs gezegd", aldus Addy volgens ploegmaat Destorme.

Van Damme: "Het ligt aan hem"

Van Damme - die de kopstoot moest incasseren - nam het al bij al luchtig op: "Ik zei gewoon dat hij moest gaan rechtstaan, en ineens revancheerde hij zich. Als hij dan rood pakt, ligt dat eigenlijk volledig aan hem", aldus Van Damme.

De kopstoot was wel op volle snelheid: "Ach, ik ben meer gewend dan dit",lachte de middenvelder. "Maar ik hoor hier dat ik iets racistisch zou gezegd hebben. Dat is absoluut niet aan de orde."

Geldhof: "Niets gehoord"

Ook de referee kwam na de match zijn verhaal nog even doen. "Ik heb niets gehoord, maar zag wel de reactie van Addy. Dus moest ik wel rood geven", aldus Geldhof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties