Dury: "Hoe het komt dat we zo laag staan? Dat vraag ik me ook af"

Dury: "Hoe het komt dat we zo laag staan? Dat vraag ik me ook af"
Foto: © photonews

Morgen is het toch een beetje D-day voor Francky Dury en zijn troepen. Op het Lisp mag niet verloren worden, want dan moet Essevee twee weken op de laatste plaats kamperen. "We moeten er nu gewoon zien uit te raken", blijft Dury al bij al kalm.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Toen het goed ging, kwamen ze me niet vragen hoe we gingen winnen. Nu is dit wel een item. Ach, we moeten er als groep gewoon proberen uit te raken. Er zijn nu wat meer onduidelijkheden. Hoe het komt dat we zo laag staan? Dat vraag ik me ook af", aldus Dury op de wekelijkse persbabbel.

"We hebben met blessures en schorsingen al wat pech gehad. De centrale as baart me ook zorgen. De acclimatisatie van Tiago Ferreira heeft wat lang geduurd, waardoor we nu met Skúlason achteraan hebben moeten spelen. Dat kunnen we ook geen twee maanden blijven doen. Op de duur zou je alles proberen. Labor? Die was niet goed tegen Waasland-Beveren."

Missen Colpaert en N'Diaye, dat is ook zwaar

Toch maakt Dury zich nog geen zorgen. Drie jaar geleden nam hij ook een ploeg in handen bij Zulte Waregem die diep stond in het klassement: "Maar deze groep heeft een betere mentaliteit, meer kwaliteit en is veel rustiger. We verliezen geen energie aan discipline. We moeten er gewoon uitraken en dan kunnen we weer naar boven kijken."

Het duel tegen Lierse wordt hoe dan ook cruciaal: "Ze hebben net als wij niet meer gewoon sinds speeldag 1. Maar het is een ploeg met kwaliteiten. Of het een goede zaak is dat Losada er niet bij is? Ja, hij is belangrijk. Maar wij missen Colpaert en N'Diaye, dat is ook zwaar hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties