Reactie 'Crisis' taboe bij Standard: "Zitten in een moeilijke periode"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
'Crisis' taboe bij Standard: "Zitten in een moeilijke periode"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard ging gisteren bij Club de boot in na een incidentrijke topper. De Rouches zitten in zwaar weer en de fans roepen al een tijdje om het ontslag van coach Guy Luzon. De spelers liepen er ook erg nerveus bij. Het woord crisis in de mond nemen, is echter nog een brug te ver.

Sander De Graeve in Brugge

"Crisis, ik hou niet van dat woord", aldus Igor De Camargo na de partij. Het heeft er echter alle schijn van. De Rouches staan pas elfde met een erg magere 12 op 30. Gisteren leken de troepen van Luzon overigens erg nerveus te acteren. Één voordeel voor Luzon: zijn team staat nog achter hem.

"We volgen de opdrachten van de coach nauwgezet op en werken ons te pletter gedurende de week. We blijven als spelers één blok. We gaan ervoor strijden. We zitten in een moeilijk moment, maar na de storm komt er altijd mooi weer. Dat de supporters hem buiten willen? Dat is hun mening. Ze willen hun team natuurlijk altijd zien winnen."

Na matchen op Feyenoord en op Club mag je niet over een crisis praten

Nadeel: het kostte hen gisteren al twee rode kaarten en twee strafschoppen. "Misschien waren we vandaag iets té gemotiveerd. We wilden echt iets aan onze situatie in het klassement doen. We waren ook goed gestart en gingen met een goed gevoel de rust in bij 1-0. Na de rust zette Preud'Homme er een mannetje bij op het middenveld en werd het moeilijker."

Ook Julien De Sart hield de rangen gesloten. "Een crisis is het niet. Na matchen op Feyenoord en op Club kan je dat niet zeggen, het zijn niet van de makkelijkste matchen. We hebben gewoon een moeilijke periode. We staan ook allemaal achter de coach. Dat ik niet speel? Dat is iets anders natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties