Club Brugge reageert vol verbazing op hetze in stadiondossier

Club Brugge reageert vol verbazing op hetze in stadiondossier
Foto: © Photonews

Vanmorgen was een voorpublicatie te lezen over het nieuwe stadion van Club Brugge, waaruit moest blijken dat minstens de helft van het nieuwe stadion door de belastingbetaler zou worden betaald en dat de cijfers zouden zijn opgesmukt. Club Brugge reageert verrast in een persbericht.

Club Brugge claimt net dat het dossier heel positief is onthaald door experten en dat er niets klopt van de uitspraak dat meer dan de helft van het stadion met belastingsgeld zou worden betaald. Hierbij het communiqué van blauw-zwart:

Club Brugge is verbaasd over een voorpublicatie aangaande het Club-stadiondossier, vandaag  op de website van Sport/Voetbalmagazine. Daarin wordt geschreven dat Club de cijfers voor de financiering van het nieuw te bouwen stadion opsmukt om te verdoezelen dat het voor minstens de helft met belastinggeld zou gebouwd worden.

De cijfers zijn afkomstig uit het dossier voor het nieuwe stadion, neergelegd bij de Vlaamse regering en de Stad Brugge. De huidige plannen voorzien dat het nieuwe stadion van Club Brugge geïntegreerd wordt in  een multifunctionele sportsite aan de Blankenbergsesteenweg  ten noorden van Brugge. Eveneens voorzien is het  stadion voor Cercle Brugge, recreatieve sportvoorzieningen, kantoren voor de sportdienst en Bloso, en 6000 parkeerplaatsen.

Het dossier wordt bijzonder  positief beoordeeld door experten waaronder Didier De Baere, Stadium Project Manager van de KBVB: “Het stadion-dossier van Club Brugge is goed onderbouwd en zal de belastingbetaler geen euro kosten, met uitzondering van de 2,5 miljoen euro subsidie van de Vlaamse regering. De herbestemming van de opbrengsten  die de herverkaveling van de huidige Jan Breydel-site zal genereren, is logisch en gebruikelijk in dit soort dossiers. En dat geldt evenzeer voor een achtergestelde lening, die volledig moet worden terug betaald en dus geen subsidie uit belastinggeld is”.

“Het is ook niet ongebruikelijk dat overheden zoals de Vlaamse regering en de Stad Brugge een dossier als dat van het Club Brugge-stadion faciliteren”, vervolgt De Baere.” Het maatschappelijk belang hiervan mag niet onderschat worden, en het is goed dat men dit ten volle onderkent”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties