lokSporting Lokeren
Trabzonspor
Datum: 06/11/2014 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Daknam
Lokeren niet verder dan 1-1 na flater Copa en pak gemiste kansen
Lokeren niet verder dan 1-1 na flater Copa en pak gemiste kansen
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren had het vanavond niet onder de markt met de Turken van Trabzonspor (en hun fans), maar mocht toch aanspraak maken op de zege. Dutra en De Pauw lieten de kansen liggen, Copa ging aan de overkant in de fout.

Sander De Graeve in Lokeren

Sporting Lokeren moest, als het zich nog wou plaatsen voor de volgende ronde, best winnen van het Turkse Trabzonspor. Peter Maes koos voor Nill De Pauw op de 'positie Vanaken', de lange middenvelder was immers geschorst. Patosi stond op links, Leye rechts en Dutra was de diepste man. Overmeire raakte net fit genoeg en stond gewoon op het veld.

Bij de bezoekers was het meest opvallende het bankzittersstatuut voor Oscar Cardozo. Toch één van de grotere namen. De partij kon niet beter beginnen voor Lokeren. Leye vond Dutra met een mooie bal en die kreeg de bal tot in de zestien. Patosi trapte eerst nog onbegrijpelijk op doelman Öztürk, maar duwde zijn eigen rebound tegen de netten. De Pauw stond buitenspel en bleef er nog net op tijd af.

Razendsnelle voorsprong

Na die vroege voorsprong nam Trabzonspor het heft in handen en werd de druk opgevoerd. Lokeren hield stand, maar veel aanvallen zat er niet meer in. De talrijk opgekomen fans van de bezoekers dachten even dat hun jongens op gelijke hoogte kwamen na een fantastische volley van Yatabaré, maar die stond buitenspel en de vlag ging de hoogte in.

Van die teleurstelling kon Lokeren bijna profiteren. Eerst Patosi en daarna De Pauw en Dutra misten echter hun quasi open kansen. Vooral Dutra kon beter doen, maar hij knalde voor een leeg doel op het blok. De Braziliaan was wel bezig aan een uitstekende eerste helft.

De match ging na die grote kansen rustig richting rust, maar toch kwam er nog een Turkse goal uit de lucht vallen. Yatabaré haalde uit een wel heel erg scherpe hoek uit en Copa vond er niet beter op dan de bal tegen zijn eigen paal te duwen. Waris vroeg zich even af waar de bal was en knalde dan van op de doellijn binnen.

Lokeren ging zo met een forse kater de kleedkamer in. Beter dan de bezoekers waren ze niet, maar op basis van de kansen moest het minstens op voorsprong staan. Na de rust bleef het gelijk opgaan. De Turkse fans lieten zich wel nog van hun slechtste kant zien. Op het uur gingen zowat twintig vuurpijlen richting de grasmat.

Even oponthoud, maar Copa heeft alvast een toekomst bij de brandweer na zijn carrière. Hij ruimde de smeulende brokstukken vakkundig op. Het vuurwerk wakkerde ook het vuur in de troepen van Halilhodzic opnieuw aan. De coach werd in de eerste helft door de theatrale Rocchi naar de tribune verwezen en zag van daaruit Yatabaré doorbreken. Copa pakte uit met een uitstekende redding.

Na een blessure voor Overmeire, net niet fit genoeg dus, was het vet wat van de soep bij Lokeren. Ngolok kon het op het middenveld als invaller niet echt waarmaken en behalve dat doelpunt in twee tijden zagen we Patosi ook niet toveren. Lokeren moet na het gelijkspel vol aan de bak in de komende twee wedstrijden wil het zich nog plaatsen voor de tweede ronde.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis   90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 53' -
Dutra Júnior Sérgio   90' -
De Pauw Nill 79' -
Leye Mbaye 90' -
Patosi Ayanda 90' -
  Bank G Beoordeel
Ngolok Evariste 37' -
Abdurahimi Beshart 11' -
Dessers Cyriel -  
Remacle Jordan -  
Kaya Onur -  
Lazic Jugoslav -  
Mertens Gregory -  

Trabzonspor Trabzonspor

  Speler G Beoordeel
Özturk Fatih 90' -
Bosingwa José 90' -
Belkalem Essaïd 90' -
Papadapoulos Avraam 90' -
Nizam Musa 90' -
Constant Kévin 90' -
Medjani Carl 90' -
Atik Fatih   86' -
Ekici Mehmet 76' -
Yatabare Mustapha 90' -
Waris Abdul Majeed 90' -
  Bank G Beoordeel
Dursun Salih 14' -
Yilmaz Sefa 4'  
Doğan İshak -  
Demir Ibrahim -  
Cardozo Óscar René -  
Erdoğan Yusuf -  
Aydoğdu Soner -  
Demir Aykut -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Trabzonspor

Vooraf