lieLierse SK
lokSporting Lokeren
Datum: 30/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Lokeren schieten bitter weinig op met puntendeling
Lierse en Lokeren schieten bitter weinig op met puntendeling
Foto: © photonews

Lierse en Lokeren hebben de punten gedeeld op het Lisp. Na een kwartier hadden we alle doelpunten al gezien (1- 1), al was de tweede helft leuker om zien. Met de puntendeling schieten beide ploegen echter bitter weinig op in de stand.

Aernout Van Lindt in Lier

Zulte Waregem (vrijdag) en Waasland-Beveren (zaterdag) pakten in eigen huis de volle buit, dus was Lierse verplicht om eigenlijk ook voor de drie punten te gaan om niet samen met Cercle achterin te blijven aanmodderen. Lokeren wilde dan weer bovenin aansluiting vinden met de topploegen.

Bij Lierse geen Bourabia door schorsing, Hafez werd naar de bank verwezen. Peter Maes had weinig redenen tot wisselen na de knappe prestatie tegen Legia, maar Leye en Remacle kregen wel hun kans voorin.

"Het voorspel was moordend"

Hoe kunnen we Luc De Vos beter eren dan met tussentitels van Gorki? Het voorspel was in ieder geval moordend op het Lisp: na een kwartier stond er al een 1-1 op het bord. Eerst kon Kouemaha knap afwerken, na een leuke actie van Masika en hemzelf - al zat er wel een Lokers been tussen om te helpen.

En aan de overkant was de eerste de beste actie van de Waaslanders ook meteen goed voor een goal. Odoi zette het knap op, de voorzet was afgemeten, Leye ging als een groot atleet naar de grond en kopte half vliegend onhoudbaar voorbij Bajkovic.

"Het middenveld regeert het land"

Over sponsors en middenstand willen we het niet hebben, maar we denken wel dat velen met graagte een koffietje zullen hebben genuttigd om op te warmen tijdens de rust. Want wat ze tussen minuut 16 en 45 te zien kregen was niet om over naar huis te schrijven.

Integendeel: slordigheden en heel veel middenveldspel maakten de dienst uit. Lokeren nam het over na de gelijkmaker, maar puurde er te weinig uit om echt aanspraak te maken op een voorsprong.

"Anja, de laatste dans ..."

De tweede helft was beter dan de eerste, zoveel is duidelijker. En toch zagen we daarin geen doelpunten, al is dat een half mirakel te noemen. Scholz redde erg knap op de lijn, Swinkels vond in blessuretijd de lat en tussendoor waren er erg knappe reddingen van zowel Copa als Bajkovic.

De thuisploeg loerde en kwam er vervaarlijk uit, het mocht dromen van de drie punten maar kreeg die niet. En zo blijven ze helemaal onderaan staan, al komen ze naast Cercle terecht. Lokeren wordt gedeeld vierde in de stand.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' -
Traoré Hamari 90' -
El Messaoudi Ahmed   52' -
Swinkels Arjan 90' -
Sayed Ahmed 90' -
Ayub Timbe Masika A 57' -
Bensebaini Rami   90' -
Ngawa Pierre-Yves 90' -
Losada Hernan 90' -
Kouemaha Dorge  90' -
Keita Alhassane 90' -
  Bank G Beoordeel
Wils Thomas 38' -
Maciel Sousa Campos Wanderson 33' -
Tahiri Anas -  
Kasmi Faysel -  
Nwofor Uche -  
Goris Nathan -  
Hafez Ramadan Karim -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
Scholz Alexander 90' -
Odoi Denis A 90' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 90' -
Vanaken Hans 88' -
Remacle Jordan 81' -
Leye Mbaye  90' -
Dutra Júnior Sérgio 66' -
  Bank G Beoordeel
De Pauw Nill 24' -
Abdurahimi Beshart 9'  
Patosi Ayanda 2'  
Mertens Gregory -  
Ngolok Evariste -  
Kaya Onur -  
Lazic Jugoslav -  
Herbeleef Lierse SK - Sporting Lokeren

Vooraf