Datum: 20/12/2014 20:30
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Le Canonnier
Essevee is drie dure punten rijker na zwakke pot voetbal

Zulte Waregem heeft de drie punten binnengelepeld vanop Le Canonnier. Veel moeite hoefde het daar tegen een zwak Moeskroen niet voor doen: een kopbal van Aneke op vrije trap van Trajkovski vlak voor rust was voldoende: 0-1, Essevee springt over Moeskroen in de stand.

Aernout Van Lindt in Moeskroen

• Weinig spektakelwaarde
  • Zulte Waregem springt over Moeskroen
  • Chihab opnieuw met verrassingen in de ploeg

Moeskroen begon met een puntje meer dan Zulte Waregem aan de opdracht op speeldag 20, Essevee wilde graag haasje-over doen. Geen Cissako en Jorgensen in de ploeg: zij waren geblesseerd. N'Diaye nam dus noodgedwongen over als rechtsachter, Dury kon Skúlason recupereren op het middenveld.

Voor verrassingen moet je dan weer bij Chihab zijn, die verdediger Jeanvier op het middenveld posteerde en Contout ten gunste van Badri een kans gaf. Wat die in 50 minuten liet zien was triest, hij ging er dan ook onder luid gefluit en boegeroep af.

Aneke zorgt voor zeldzame opwinding

De eerste minuten van de 'laatavondwedstrijd' oogden boeiend, met twee halve dreiging van Moeskroen. De kopbal van Vandendriessche twintig centimeter lager en we hadden een heel andere match, maar helaas.

Enkel gebakkelei op het middenveld zagen we daarna nog. Scheidsrechter Visser - die de match absoluut niet aanvoelde - trok maar gele kaarten voor het minste en het meeste, echt leuke zaken zagen we niet.

Wel een doelpunt voor de koffie: een vrije trap van Trajkovski werd aan de eerste paal pardoes binnengekopt door Aneke. De keeperstrainer van RMP kwam die fase voor de zekerheid nog even checken in de perszaal: wat was daar voorgevallen?

RMP stilaan in vieze papieren

Een betere tweede helft zou je denken, omdat het moest voor de thuisploeg? Wel nee: er was wel iets meer dreiging, maar de betere kansen waren voor Messoudi en Trajkovski. Omdat die de 0-2 op het bord weigerden te zetten bleef het lang spannend, zeker omdat Mendy nog met twee keer geel van het veld ging.

Maar het bleef bij een overwinning met het kleinste verschil. Zulte Waregem schuift zo over Moeskroen in de stand en kan door de verliesbeurten van WB, Cercle en Lierse stilaan wat vrijuit gaan ademen, de Henegouwers moeten dan weer gaan opletten.