Reactie D'Haene en Essevee kruipen op eigen kracht uit het dal

D'Haene en Essevee kruipen op eigen kracht uit het dal
Foto: © photonews

Bij vele andere clubs zou de laatste plaats in de stand voor verandering gezorgd hebben: een andere kapitein, een andere trainer, ... Maar bij Essevee bleef alles (al bij al) rustig. En operatie redding brengt de fusieclub nu al op een zestal punten van play-off 1. Het kan verkeren.

Aernout Van Lindt in Moeskroen

Eigenlijk was het al enkele weken duidelijk - de manier waarop enkele teams uit play-off 1 in eigen huis opzij werden gezet toonde dat aan - en sinds de overwinning in Moeskroen is het ook zo in de stand: Zulte Waregem is aan de weg naar boven begonnen en is er helemaal door.

"Vanaf Lierse was het duidelijk dat we met een reddingsoperatie bezig waren en dat we elke week oorlog zouden moeten voeren op het veld. De spelers hebben het fantastisch opgepikt", aldus een blije aanvoerder D'Haene.

PO1? Niet mee bezig

"De puzzel is in elkaar beginnen vallen. Het vertrouwen is er, we zijn op de goede weg met enkele talenten en een pak ervaring. Of het toch nog kan instorten? Daar denken we niet aan, al verliezen we in januari inderdaad enkele sleutelspelers. Het bestuur zoekt oplossingen daarvoor."

Wat moet Essevee meenemen uit de donkere periode? "We hebben veel geleerd. De lessen die we de voorbije maanden hebben getrokken, gaan we nooit vergeten. Play-off 1? Daar zijn we niet mee bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties