Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Het Kuipje
Veel strijd zonder winnaar in Westerlo - KV Mechelen
Robby Morren

Westerlo en KV Mechelen moeten vrede nemen met één punt. Molenberghs en Veselinovic zorgden voor een 1-1 en dat is toch vooral goed nieuws voor Westerlo dat al na een halfuur met een man minder verder moest.

Robby Morren in Westerlo

KV Mechelen tankte vertrouwen in de bekerpot tegen Club Brugge. In vergelijking met die partij maakten De Witte en Veselinivoc opnieuw hun opwachting. Bij Westerlo begon Gounongbe voor het eerst sinds lang aan een wedstrijd.

Een strijd tussen twee ploegen die een moeilijke periode doormaken en dat was ook te zien tussen de krijtlijnen. Veel strijd, maar weinig kansen. Koffi en Gounongbe knalden naast en Kosanovic dwong Van Langendonck met een prima vrije trap tot een goede redding.

Rood voor Schuermans

De partij sleepte zich voort tot kort voor het halfuur. Toen trok scheidsrechter Delferière in 4 minuten 2 keer geel voor Schuermans. Westerlo moest nog een uur met 10 man verder en daar putte Mechelen moed uit.

Hanni, Cissé en Matthys namen Van Langendonck onder vuur, maar de Westerlo-goalie hield zijn team overeind. Op slag van rust liet Delferière handspel van De Witte in de zestien onbestraft en wrong Gounongbe daarna een geweldige kans de nek om.

De Maneblussers namen de wedstrijd volledig in handen na de pauze: veldoverwicht en balbezit. Het was dan ook een grote verrassing  toen Westerlo na 55 minuten op voorsprong klom. Molenberghs plaatste het leer mooi in de rechterbenedenhoek. (1-0)

KV Mechelen scoort weer

Coach Jankovic gooide met Adesanya een extra aanvaller op het veld. Veel viel er niet te beleven tot een kwartier voor tijd. Obradovic gooide het leer naar de tweede paal waar Veselinovic de gelijkmaker binnen kopte. (1-1)

Met dit gelijkspel schieten geen van beide ploegen bijzonder veel op. Voor KV Mechelen is het een opsteker dat het opnieuw wist te scoren, Westerlo vocht en hield met 10 man toch één punt in het Kuipje.