Defour geeft toelichting bij contractbreuk bij Genk

Caroline Tonnelier
| 19 reacties
Defour geeft toelichting bij contractbreuk bij Genk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zomer was er heel wat te doen over de transfer van Steven Defour naar Anderlecht. Enkele jaren geleden stond Genk echter in brand toen de middenvelder contractbreuk pleegde en naar Standard verhuisde.

In Karakters gaf Defour toelichting bij zijn beslissing van toen.  De aanleiding was de mislukte transfer naar Ajax. "Ik werd in 2006 door de supporters verkozen tot beste speler van RC Genk, maar ik had verre van het beste contract. Ik hoefde dat niet, als jonge gast, maar tegenover 13-14 spelers van de ploeg verdiende ik veel minder. Als Ajax dan komt en die geven een salaris dat 10 of 15 keer zoveel is, dan zeg je ten eerste al ja. Ten tweede verwacht je ook van RC Genk dat ze daar niet moeilijk over doen."

Volgens Defour trok Ajax zich terug omdat de eisen van Genk buiten proportie waren. Bovendien vroegen ze om het aandeel van de speler zelf in de transfer te laten vallen. Uiteindelijk kreeg hij nog een tegenvoorstel van Vaessen, die hem hetzelfde contract voorstelde als bij Ajax. "Waarom doe je dit nu en niet vroeger?", zo vroeg Defour toen. De vertrouwensbreuk was compleet en onomkeerbaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties