Daarom trok Cordaro naar Essevee

Daarom trok Cordaro naar Essevee
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft er in de winterstop drie spelers bij: Kaya, Gimbert en Cordaro. Die laatste komt over van KV Mechelen en begint vol vertrouwen aan zijn nieuwe opdracht. "Ik zit bij een club die in me gelooft, dat kan enkel renderen op het veld."

Aernout Van Lindt in Waregem

  • Weinig communicatie met Jankovic
  • Dury wilde hem al veel langer
  • 'Essevee is een stap naar voren'

Bij KV Mechelen liep het de voorbije maanden wat minder voor Cordaro. Meermaals viel hij naast de basis. "De feeling was er niet met de coach", aldus Cordaro daarover heel eerlijk.

"Er was weinig communicatie en dat heb ik nodig. Ik heb vertrouwen nodig en minimum af en toe een gesprek. Dat zie je aan mijn resultaten. Toen Mechelen akkoord was met een transfer, heb ik dan ook niet lang getwijfeld."

Zulte Waregem de komende jaren weer bovenaan

En ook de keuze voor KV Mechelen was meteen zo klaar als een klontje: "Ik ben heel blij hier nu te zijn. Het ging snel, dat wel. Maar voor ik bij Charleroi tekende was er al contact met Zulte Waregem. Dury wilde me al langer dan vandaag, dat doet deugd. Het heeft zeker meegespeeld."

"Ik zit nu terug bij een club die volledig in me gelooft, dat voel je. Ik voel me goed in België en heb dan ook niet lang hoeven na te denken. Dit is een stap naar voren, de groep wordt steeds beter en ik verwacht dat ze de komende jaren weer bovenaan zullen staan."

De ambities voor dit seizoen zijn ook al duidelijk: "Nog negen keer alles geven en daarna play-off 2 proberen te winnen. De kwaliteit in deze groep is te hoog om ons zorgen te maken. De mosterd moest gewoon pakken."

Fans bij Mechelen hielden van me

Toch viel het afscheid van Mechelen hem om een reden zwaar: "De fans. Zij hielden wel van mij, ze hebben zelfs een petitie opgestart om me te houden."

"En ook de collega's van Mechelen bellen en sturen me nog dikwijls. Ik had veel respect in de kleedkamer, maar ze wensen me ook veel succes. Mechelen nog moeite hebben om in eerste klasse te blijven? Ik ben nu bij Essevee, dus dat is niet meer mijn fout dan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties