Reactie De held heet Bajkovic: "Oef, het levert eens punten op!"

De held heet Bajkovic: "Oef, het levert eens punten op!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is op de knietjes gedwongen door hekkensluiter Lierse. Bij de Lierenaars een extra pluim voor doelman Bajkovic, die onder andere een strafschop plukte. "Elke redding was even belangrijk", bleef de goalie er rustig onder.

Door Aernout Van Lindt

Het was nochtans wat: een bal vanonder de lat ranselen met een poemasprong, een penalty stoppen en de hele match gewoon vertrouwen uitstralen, zelfs nadat Essevee toch dichterbij kroop. Zelfs de tweede elfmeter had hij bijna: Bajkovic keepte een geweldige partij.

"Ik ben vooral blij voor de ploeg dat het iets heeft opgeleverd", bleef hij er nuchter onder. "Oef, eindelijk is dat eens het geval. Het is al vaak geweest dat ik op zich wel goed keepte, maar dat het niets opleverde - daar heeft niemand wat aan."

Geen kwestie van jong of oud, maar van goed en beter

Wat dan de mooiste redding was? Daar wist hij niet echt een antwoord op te geven: "Elke redding is gewoon belangrijk. Ik had zelfs lang het gevoel dat we de nul zouden kunnen houden, maar misschien verdedigden we iets minder scherp omdat het 0-3 was. Ik denk dat we bij 0-1 wel de nul hadden gehouden."

Bajkovic staat een beetje als een 'bompa' in doel, met vaak spelers tot tien jaar jonger voor hem. "Maar het gaat niet over leeftijd of over jong of oud, maar wel over goed en slecht. Of nee, over goed en beter!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties