Steven Defour : "Scoren in Brugge, daar hou ik wel van"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Steven Defour : "Scoren in Brugge, daar hou ik wel van"
Foto: © photonews

Anderlecht had het in de tweede helft niet onder de markt tegen een gretig Cercle, maar Steven Defour zorgde voor de verlossing vijf minuten voor tijd. In Brugge scoren, het verveelt nooit voor de middenvelder van paarswit.

Sander De Graeve en Edgar Makanga in Brugge

"Het was een belangrijke goal, daardoor was de zege binnen. Ik hou er wel van, van scoren in Brugge", lachte Defour achteraf. In augustus deed hij het al in de topper tegen Club Brugge. De goal van Defour was wel haast het enige dat de Brusselaars moeten onthouden van die tweede helft.

"We hebben Cercle laten komen, maar ze konden niet gevaarlijk worden, het is natuurlijk een werkpunt voor ons", gaf hij toe. "We hebben een goeie mentaliteit getoond en dan komt de individuele kwaliteit van Anderlecht bovendrijven", aldus Defour over de betere eerste heflt van de Brusselaars.

Anderlecht liep dankzij de zege drie punten in op leider Club en blijft alleen tweede. "Des te beter. Het is altijd beter om de play-offs te beginnen met wat voorsprong dan een achterstand natuurlijk." Hij ziet het even rooskleurig in als de shirts van zijn team. "De geblesseerden komen terug en de concurrentie wordt opnieuw belangrijk. Het is aan de coach om de keuzes te maken."

Ook over de komst van Rolando is hij tevreden. "In Porto sprak hij al Frans met me, het hielp me om me er aan te passen. Nu kan ik met hem mijn Portugees wat onderhouden", lachte de Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties