"Transfer naar Standard zou gebrek aan respect zijn"

Caroline Tonnelier
| 15 reacties
"Transfer naar Standard zou gebrek aan respect zijn"
Foto: © photonews

Ook al is Charleroi afgelopen weekend uit de top-zes getuimeld, het blijven hoogdagen voor de Carolo's. Dat verklaart ook waarom spelers als Dewaest en Kebano nog steeds bij de Henegouwers spelen.

Sebastien Dewaest kon rekenen op interesse van verschillende topclubs, maar hij verlengde gewoon zijn contract. Mehdi Bayat legde de beslissing uit in RTBF-programma La Tribune. "Het was zijn keuze. We hebben heel mooie aanbiedingen gehad, net als voor Kebano. Dat is het verschil met vorig jaar: de spelers wilden graag blijven."

De speler liet ook optekenen dat Standard geen optie is voor hem. "Ik zou niet naar Standard gaan, gezien de relatie tussen beide clubs. Dat zou een gebrek aan respect zijn voor Charleroi", zo vertelde hij aan Sport/Voetbal Magazine

Crasson begrijpt er weinig van: "De spelers willen 3000 euro verdienen in plaats van 30 000 en niet in een topclub spelen?" En over Standard: "In een niet zo ver verleden hebben we gezien dat een speler die recent nog zijn grote liefde voor Standard verklaarde de overstap naar de aartsrivaal gemaakt heeft."

Hij vindt de uitspraken van Dewaest niet slim: "Een speler moet de dag van vandaag nooit zo'n uitspraken doen. We kennen de toekomst niet." Al werd ook wel geopperd dat de nieuwe manager van Dewaest, Mogi Bayat, ook wel zijn rol zal spelen. 

"Waarom niet direct naar buitenland?"

Broer Mehdi ontweek even de discussie door te opperen dat Dewaest niet noodzakelijk in België moet blijven. "Waarom niet direct naar het buitenland? We moeten de Belgische competitie niet onderschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties