Dossier ticketprijzen: "Daar hebben we nu nog nooit bij stilgestaan"

Lennert Vannooten
| 10 reacties
Dossier ticketprijzen: "Daar hebben we nu nog nooit bij stilgestaan"
Foto: © Photonews

Wat vinden de supporters, die door weer en wind altijd hun favoriete ploeg gaan steunen, van de prijzen? Is de steun onvoorwaardelijk of speelt er soms een financiële barrière?

We verzamelden reacties van supporters van Club Brugge, Oostende, Genk en Gent. Wat vinden zij van de prijzen in België? Gaat een echte fan altijd kijken, of stopt de liefde ergens?

Els Vanhaute (Club Brugge, supportersclub Blauw-Zwart Ieper): “Het is duur, dat is zeker, maar dat heb je er wel voor over. Je wil toch elke week gaan kijken hé. Na een verloren match of gewoon een slechte denk je soms ‘nu hebben we niet veel gezien voor dat geld'."

"Ook letterlijk, op verplaatsing zit je dan op plaatsen waar je amper iets kan zien. De tickets zijn door de jaren heen wel duurder geworden, dat merk je wel natuurlijk en vooral dat ze nog altijd niet overal even duur zijn.”

Peter Declerck (Oostende, supportersclub De Leegaard): “Goh, de prijzen vallen eigenlijk wel nog mee op Oostende. Hier heb je een abonnement voor 100 euro, op verplaatsing moet je soms wat meer betalen, maar dat heb je er voor over." 

"Echte supporters gaan toch altijd kijken, wat de prijs ook mag zijn. Ik heb er nog nooit spijt van gehad, zelfs niet na de 1-7 nederlaag tegen Kortrijk. Ik ga al 21 jaar naar het voetbal kijken, dus ik heb de prijzen wel zien evolueren." 

"Vroeger kostte een topmatch, bijvoorbeeld tegen Anderlecht, 400 Belgische frank. Ach, alles is duurder geworden, dat is nu eenmaal zo.” 

Voor jonge gasten loopt dat bedrag toch op

Guido Cox (Genk, supportersclub Keihard Boxberg): “De prijzen vind ik vrij duur, maar dat hangt er vooral van af waar je ploeg  moet gaan spelen. Ik merk dat het voor supporters, vooral als je van ver moet komen, toch een afknapper kan zijn." 

"Sommige supportersclubs hebben het al moeilijk om hun bus vol te krijgen en dan moet je proberen samen te werken met andere supportersclubs, maar dat is allemaal niet zo evident." 

"Voor jonge gasten loopt dat bedrag ook op, je betaalt een plaats op de bus, maar dan heb je nog niet gedronken of gegeten.”

Geert De Tandt (Gent, supportersclub Buffalovrienden Zottegem): “Ja, de ticketprijzen, goedkoop is het allemaal niet hé. Vaste prijzen voor iedereen zou beter zijn, maar dat is er nu nog niet van gekomen."

"Al blijft dat relatief ook, want een echte supporter gaat toch altijd kijken, je kan er eindeloos over discussiëren maar uiteindelijk zit je dan toch opnieuw op die tribune. Ik ga nu, in totaal, al zo’n 30 jaar kijken, ik heb er nooit bij stilgestaan wat ik uitgeef aan het supporteren.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties