Analyse Nainggolan bewijst dat hij er op het WK altijd had moeten bij zijn

Nainggolan bewijst dat hij er op het WK altijd had moeten bij zijn
Foto: © Photonews

Is er niets positiefs te vertellen over de trieste vertoning van gisteren in Israël? Toch wel: dat we eindelijk een extra aanjager hebben op het middenveld in de vorm van Radja Nainggolan. En belangrijker nog: dat Marc Wilmots dat ook door heeft.

We vergeleken via Squawka een aantal van de statistieken van Radja Nainggolan met die andere helden van onze nationale driehoek op het middenveld. En wat blijkt: op de meeste punten kan hij Witsel en Fellaini makkelijk volgen.

In de lucht is Nainggolan iets minder: hij wint minder duels en mist daar misschien ook wat lengte. Zo komt hij ook minder tot kanscreatie in aanvallend opzicht. 

Maar tot zover het 'slechte' nieuws. Want op alle andere zaken (blocks, intercepties, tackles en passing) is hij even goed en soms zelfs beter dan zijn kompanen. Zo is hij eens te meer de ideale aanjager in het 'systeem Wilmots'.

En dan denken we toch weemoedig terug aan het duel met Messi & co in de kwartfinale van het WK. Want misschien dat het met Nainggolan toch een ander verhaal had geweest ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties