Kortrijk geeft tekst en uitleg bij overname: "Geen verband met vertrek van Vanderhaeghe"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Kortrijk geeft tekst en uitleg bij overname: "Geen verband met vertrek van Vanderhaeghe"
Foto: © photonews

Vincent Tan is sinds vandaag de eigenaar van KV Kortrijk. De Maleisische zakenman betaalde een slordige vijf miljoen euro voor de West-Vlaamse club. "Het behoud van een ambitieuze eersteklasser is prioritair."

Daarmee wil KV Kortrijk meteen één zaak duidelijk maken. Vincent Tan kwam de voorbije jaren meermaals in het nieuws door merkwaardige beslissingen bij zijn andere clubs, maar dat is in het Guldensporenstadion niet de bedoeling. 

"De familie De Gryse heeft een akkoord gesloten met Vincent Tan omtrent de verkoop van de aandelen van KV Kortrijk", klinkt het bij de Kerels. "De lokale verankering en het behoud op lange termijn van een ambitieuze eersteklasser zijn prioritair."

KVK bevestigt dan ook dat er afspraken zijn gemaakt om de eigenheid van de club niet verloren te laten gaan. "Wat de dagelijkse werking betreft zal er niets veranderen. Tan heeft aan de bestuursploeg gevraagd om werk te maken van de sportieve uitbouw naar volgend seizoen toe."

Geen link tussen Tan en vertrek Vanderhaeghe

De Kerels benadrukken bovendien nog eens dat het vertrek van Yves Vanderhaeghe niets te maken heeft met de overname. "Het is een keuze van Vanderhaeghe zelf. En alles staat los van de wens van de club of de overnemer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties