Niet De Bruyne: Bayern München en Wolfsburg in de clinch voor Belgische

Niet De Bruyne: Bayern München en Wolfsburg in de clinch voor Belgische
Foto: © Photonews

Bayern München en Wolfsburg die voor een speler in de clinch gaan? Wel degelijk. En neen, we spreken niet over Kevin De Bruyne, maar wel over Tessa Wullaert. Of ze klaar is voor een stap hogerop richting profstatuut? Uiteraard. De Belgische nationale ploeg kan er maar wel bij varen.

Door Aernout Van Lindt

Tessa Wullaert werd vorig jaar al uitgeroepen tot beste speelster van de BeNe League, dit seizoen lijkt niemand haar eigenlijk van een tweede prijs te kunnen houden. Bovendien werd ze dit seizoen alvast topschutster én kampioen met Standard.

"Een mooi afscheid van België", is Wullaert duidelijk over het behalen van de titel. "Het is geen geheim dat ik de ambitie heb om de stap naar het buitenland te zetten. Maar laat ons eerst nog maar even genieten van deze titel, daarna zien we wel verder."

Buitenland wenkt

In het buitenland hebben ze de prestaties van de 21-jarige spits alvast opgemerkt. Vanuit Engeland en Rusland is er al een tijd interesse, maar ook de hele Duitse top is wakker geschoten.

En Duitsland – toch wel een beetje het walhalla van de vrouwenvoetbalsport in Europa – geniet volgens onze bronnen de voorkeur van Wullaert.

Duits gebikkel

Met Wolfsburg, Bayern München, Frankfurt en Turbine Potsdam kwam de hele top-4 alvast aankloppen bij de West-Vlaamse, ook USV Jena had interesse. Bayern was het eerst concreet, maar de andere topclubs geven zich niet zomaar gewonnen.

Sterker nog: Bayern ligt niet eens meer in poleposition, want Wolfsburg deed een sterke tegenmove. De komende dagen en weken zal meer duidelijk worden over de nieuwe bestemming van de spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties