Ivo Belet en Dirk Degraen in de clinch door Kortrijk-deal: "U bent onvoorzichtig met zo'n domme uitspraken"

bart ver elst
| 1 reacties
Ivo Belet en Dirk Degraen in de clinch door Kortrijk-deal: "U bent onvoorzichtig met zo'n domme uitspraken"
Foto: © Photonews

De overname van KV Kortrijk door Vincent Tan deed de afgelopen week heel wat wenkbrauwen fronsen. Zo ook bij Ivo Belet, die de overname 'een triestige dag voor het Belgische voetbal' vond. Belet en Dirk Degraen, die de club mee verkocht, gingen in De Zevende Dag in discussie met mekaar.

"Ik ben niet hier om de figuur Tan te bespreken. Maar de uitlatingen van meneer Belet vind ik onverstandig. Hij doet me nu denken aan een collega van hem in het Europees Parlement, die België een non-country heeft genoemd", zegt Degraen, die daarmee doelt op de uitspraak van Nigel Farage.

"Ik begrijp dat meneer Degraen deze deal verdedigt, want hij heeft er waarschijnlijk zelf goed aan verdiend. Ik heb op geen enkele manier gezegd dat meneer Tan beschuldigd moet worden van matchfixing. We weten gewoon dat zo'n dingen gebeuren in Maleisië", zegt Belet.

We weten gewoon dat zo'n dingen gebeuren in Maleisië

En dat schoot in het verkeerde keelgat bij Degraen. "In één en dezelfde zin noemt u deze man met matchfixing. Je moet rekening houden met de private levenssfeer van mensen. U bent onvoorzichtig met zo'n domme uitspraken", aldus Degraen.

"Ik pleit enkel voor voorzichtigheid", was de repliek van de politicus. En daarmee sloot presentator Ruben Van Gucht de geanimeerde discussie af, want beide heren weken geen centimeter af van hun standpunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties