Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Club Brugge wint doelpuntenkermis in Charleroi
Manuel Gonzalez

Club Brugge heeft vanavond de drie punten gepakt bij Sporting Charleroi. Het werd 2-3 na een aangenaam kijkstuk. De titel kleurt dan wel blauw-wit, maar de West-Vlamingen hebben het Kampioenenbal in eigen handen.

Cédric De Volder en Edgar Makanga in Charleroi

• KAA Gent pakte vanavond de titel in de eigen Ghelamco Arena
  • Club Brugge heeft zondag aan een overwinning genoeg voor het CL-ticket
  • Sporting Charleroi moet winnen in Luik om op verlof te kunnen gaan

Het kalf was voor Club Brugge voor aanvang van deze wedstrijd eigenlijk al verdronken, maar blauw-zwart had toch het plan opgevat om Henegouwen in te palmen. Laurens De Bock haakte af door ziekte, terwijl Neeskens Kebano bij de Karolingers in extremis werd klaargestoomd.

Kansen voor Charleroi, maar blauw-zwarte goals

Het was de thuisploeg die vanaf minuut één het gaspedaal vol indrukte. De Zebra’s verdienden zeker een doelpuntje, maar Mathew Ryan speelde wederom een fantastische partij. En als de Australiër dan toch eens verslagen was? Wel, dan stond het doelhout in de weg.

Bovendien had Club Brugge al na vier minuten de score geopend. Victor Vazquez schilderde het leer op de kruin van Brandon Mechele. Laatstgenoemde verschalkte Nicolas Penneteau met een welgemikte kopstoot. De West-Vlamingen gingen zelfs met een 0-2-voorsprong rusten via Lior Refaelov.

En daar is de spanning dan…

Ook na de pauze was het Charleroi dat het best uit de startblokken schoot. Enig verschil met het eerste bedrijf: deze keer kwam er wel een beloning. Ryan was nog spelbreker op de kanonskogel van Clément Tainmont, maar de doelman had in de herneming geen verhaal op de inzet van Kalifa Coulibaly, 1-2.

Amper vijf minuten later was het verhaal een tweede keer geschreven. José Izquierdo leek voor eigen succes te willen gaan, maar de Colombiaan vond – per ongeluk wellicht – Tom De Sutter. De voormalige aanvaller van Cercle Brugge en RSC Anderlecht duwde de bal in één tijd tegen de touwen, 1-3.

Club heeft CL in eigen handen

In de slotfase liet Ryan de bal nog eventjes liggen voor Jessy Galvez Lopez. De invaller zorgde dan wel voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Zebra’s niet. Door het gelijkspel van RSC Anderlecht bij KV Kortrijk heeft Club zondag aan een driepunter genoeg om tweede te eindigen. Oh ja, KAA Gent is kampioen!