gntKAA Gent
staStandard
Renato Neto (pen) 50'
2-0
Datum: 21/05/2015 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent is kampioen!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
AA Gent is kampioen!
Foto: © photonews

AA Gent heeft het klaargespeeld. De ploeg uit de Arteveldestad is voor het eerst in de geschiedenis kampioen! Standard werd in een nerveuze partij met enorm veel sfeer met 2-0 opzij gezet.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Gent

  • Kums toont de weg, Neto maakt het af
  • Gent voor het eerst kampioen
  • Het wordt een feestje in Gent

In Gent stonden de zenuwen uiteraard strak gespannen voor de mogelijke titelmatch tegen Standard. Je kon de elektriciteit, oftewel het zweet, haast proeven. Depoitre vierde dan wel zijn trofee voor speler van het jaar, maar hij begon op de bank. Vanhaezebrouck gaf de elf van in Brugge het vertrouwen.

Ook Rafinha en geen Foket op de rechtsachter dus. Bij Standard kregen we wel een verrassing. Jelle Van Damme, volgens de geruchten op weg naar Gent, was licht geblesseerd. Volgens ons een acuut geval van transferitis. Daardoor mocht Alexis De Sart, de broer van, voor het eerst op de bank plaatsnemen.

Nerveus begin

De partij begon nerveus, zeker wat de thuisploeg betreft. De Buffalo’s moesten blijkbaar even wennen aan die uitzinnige fans. Heel wat ballen gingen verloren. En Standard? Dat kwam zich duidelijk niet naar de slachtbank leiden. Mujangi Bia vertikte het zelfs om de bal terug te geven na een blessure van Standard.

Na een dik kwartier mochten de Gent-fans voor het eerst de Ghelamco Arena doen ontploffen. Kums verlengde een trap van Gershon op hoekschop feilloos in doel. Gent virtueel kampioen bij die stand. In Charleroi was Club immers sterk bezig.

Naarmate de rust naderde werd het zo mogelijk nog nerveuzer bij de Gent-spelers. Standard kwam sterk opzetten en kreeg enkele degelijke kansen. De Camargo werkte té onbesuisd af en Trebel heeft ook al betere vrijschoppen getrapt in zijn carrière.

Na de rust leken de troepen van Vanhaezebrouck al wat meer gefocust. Simon kreeg dé mogelijkheid om Raman een goal aan te bieden, maar hij besloot op Thuram. Even later was het dan toch prijs. Simon ging neer in de zestien en Neto mocht één van de belangrijkste elfmeters uit zijn carrière nemen.

De Braziliaan bleef ijzig kalm en deponeerde de bal in de linkerbenedenhoek. De Gent-fans gooiden nu echt alle remmen los en gingen aan het vieren. Kampioenen! Kampioenen! Het schalde door het stadion voor de allereerste keer.

Hein Vanhaezebrouck en zijn jongens hielden de 2-0 voorsprong vast en klaarden het huzarenstukje dat niemand voor dit seizoen verwacht had. Gent gaat ongetwijfeld een wilde feestnacht tegemoet.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini 83' -
Gershon Rami A   90' -
Nielsen Lasse 90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Neto Renato ⚽ 90' -
Kums Sven ⚽ 90' -
Asare Nana 90' -
Milicevic Danijel 65' -
Raman Benito 90' -
Simon Moses Daddy-Ajala 74' -
  Bank G Beoordeel
Depoitre Laurent 25' -
Van der Bruggen Hannes 16' -
Foket Thomas 7'  
Vandenbussche Brian -  
Pollet David -  
Hajradinović Haris -  
Pedersen Nicklas -  
Vitas Uros -  
Poletanović Marko -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Dussaut Damien 90' -
Scholz Alexander   90' -
Arslanagic Dino   90' -
Andrade Darwin 90' -
Carcela Mehdi 82' -
De Sart Julien 90' -
Enoh Eyong 84' -
Mujangi Bia Geoffrey 90' -
Trebel Adrien 71' -
De Camargo Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Ono Yuji 19' -
Mmaee Ryan 8'  
Mmaee Samy 6'  
Faty Ricardo 6'  
Milosevic Deni -  
Fiore Corentin -  
Kawashima Eiji -  
De Sart Alexis -  
Herbeleef KAA Gent - Standard

Play-off 1

 Speeldag 9