Iedereen wil hem weg: "Alles om Blatter van zijn troon te stoten"

Iedereen wil hem weg: "Alles om Blatter van zijn troon te stoten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zijn er veel die hopen op de onttroning van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Maar er blijft er nog maar één over die daarvoor kan zorgen: prins Ali Bin Al-Hussein. Luis Figo en Michael Van Praag trokken zich terug uit de verkiezingsstrijd, met een duidelijk doel voor ogen.

"Het gaat erom dat Blatter van de troon wordt gestoten", verduidelijkt Van Praag zijn beslissing in het ANP. "De kans dat ons dat gaat lukken, is het grootst als Bin Al-Hussein hem als enige gaat uitdagen."

"Er zijn voldoende landen die mij zouden steunen. Ik heb de voorzitters van die bonden ingelicht over mijn besluit en ik weet bijna zeker dat ze allemaal voor prins Ali zullen kiezen. Ik ben hem dankbaar dat dat hij een aantal belangrijke punten van mijn programma in het zijne heeft opgenomen."

Prins Ali bedankt op zijn beurt Van Praag voor zijn initiatieven. "Hij heeft geweldige ideën waar ik echt mijn voordeel uit ga halen. Ik ben blij dat Michael mij nu steunt en er vrijdag ook bij is tijdens de verkiezing. Ik kan zijn steun goed gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties