Anderlecht maakt van linksachter prioriteit

Anderlecht maakt van linksachter prioriteit
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat voor volgend seizoen intensief werk maken van een nieuwe linksachter. Nummer 1 op het lijstje is Ivan Obradovic, tegenwoordig nog speler van KV Mechelen.

Anderlecht wil trouwens versterking voor heel zijn linkerflank. N'Sakala, Acheampong en Conte werden gewogen en te licht bevonden. Met Andy Kawaya staat er nog een jongere te trappelen, maar paars-wit wil ook direct rendeerbare kwaliteit binnenhalen. 

Op de linksachter is Olivier Deschacht immers geen optie meer. De rest van zijn carrière bij Anderlecht zal hij als centrale verdediger door het leven gaan, een plaats waar hij dit seizoen meer en meer tot zijn recht kwam. Obradovic, die een heel sterk seizoen speelde met KV Mechelen, staat in de belangstelling van zowat alle topteams.

Snel akkoord?

Maar Herman Van Holsbeeck wil deze mercato vroeg in actie schieten en heeft al een verkennend gesprek gepland net na de strijd om het laatste Europese ticket waarvoor Malinwa nog in de running is.

Obradovic kan zowel defensieve zekerheid als aanvallende impulsen leveren, gekoppeld aan een goeie voorzet en meer dan degelijke techniek. Het profiel dat ze bij de Brusselaars op het oog hebben. De flankvoorzetten waren dit jaar immers een pijnpunt.

Anderlecht wil zo vlug mogelijk een akkoord bereiken met de Serviër. Met KV Mechelen heeft het goede contacten en mogelijk worden er ook spelers in de deal betrokken. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties