Meunier wil Rode Duivels iets extra bijbrengen, maar twijfelt aan zichzelf

Tom Stroobants
| 2 reacties
Meunier wil Rode Duivels iets extra bijbrengen, maar twijfelt aan zichzelf
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eind maart was hij ook opgeroepen voor het tweeluik tegen Cyprus en Israël. Toen moest Thomas Meunier afhaken vanwege een blessure aan de buikspieren. Na twee maanden hard werken, werd hij opnieuw opgeroepen voor de Rode Duivels. Op de persconferentie vrijdag zagen we een gelukkige Meunier.

Door Tom Stroobants in Knokke-Heist

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw geselecteerd ben”, vertelde Meunier na afloop van de training. “Ik was niet zeker of ik er na mijn blessure wel bij ging zijn. In de play-offs speelde ik tenslotte maar één wedstrijd. Over mijn fysieke paraatheid heb ik een beetje twijfels Maar van de blessure heb ik geen last meer.”

Op 7 juni speelt België vriendschappelijk tegen Frankrijk, in aanloop naar de EK-kwalificatiematch tegen Wales. "Ik vergelijk België-Frankrijk met Engeland-Duitsland. De rivaliteit tussen beide landen is vergelijkbaar. We zijn aan elkaar gewaagd en we zullen ons beste niveau moeten bovenhalen."

Wie zal spelen in het vriendschappelijk duel met Frankrijk, weten de spelers nog niet. “Ik hoop te mogen starten en heb er veel zin in. Ik denk dat ik de nationale ploeg iets extra kan bijbrengen.”

Al beseft Meunier zelf dat hij wel wat matchritme mist. “Als ik een volledige wedstrijd mag spelen, zal ik mijn krachten moeten doseren. 90 minuten de flank afdweilen zal niet lukken. Maar als ik de juiste momenten kies, kan dat misschien net meer gevaar opleveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties