Henkinet kreeg zijn kans bij Kortrijk: "En ik lag eerst in balans voor tweede doelman"

Henkinet kreeg zijn kans bij Kortrijk: "En ik lag eerst in balans voor tweede doelman"
Foto: © photonews

"Je carrière is jezelf bewijzen en een deeltje geluk." Het zijn de woorden van Laurent Henkinet uit een interview van een tijdje geleden. En in play-off 1 stond het geluk eens aan zijn zijde, en kon de goalie van Kortrijk zich bewijzen. Al werd hij de laatste match terug van het veld geweerd.

De play-offs die Henkinet speelt, mochten toch gerust constant en degelijk tot goed genoemd worden. “En dan te zeggen dat ik eerst in balans lag met Pillot voor de plek van tweede doelman.”

Het kan snel verkeren dus. Omdat Darren Keet naar de Afrika Cup trok, lagen er plots kansen voor Henkinet. “Ik kreeg veel vertrouwen en het ging meteen goed. Ik ben blij met de ervaring die ik hier kan opdoen”, aldus de doelman.

Darren ging er goed mee om

“Darren ging er bovendien heel goed mee om. Hij weet dat hij ook nog zijn kansen zal krijgen. Maar er is maar 1 plaats in doel, dat maakt het soms moeilijk.”

En zo stond Henkinet voor enkele weken eens aan de juiste kant van de geluksmeter: “Ik kreeg kansen bij STVV enkel jaren geleden, maar net dan raakte ik geblesseerd aan de knie. Dat was echt jammer toen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties