Dan moeten de Belgische teams de Europese wei in

Dan moeten de Belgische teams de Europese wei in
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle grote competities in Europa zijn tot hun einde gekomen, dus hebben we ook al wat overzicht op mogelijke tegenstanders van onze Belgische ploegen in Europa. Ook wanneer als onze teams in de Europese wei moeten is inmiddels bekend.

Champions League

Club Brugge: blauw-zwart begint als tweede van de competitie in het niet-kampioenenspoor van de voorrondes van de Champions League. eind juli en begin augustus speelt het in de derde voorronde tegen Young Boys Bern, Sparta Praag, Fenerbahçe, Rapid Wien of Panathinaikos. Daarna volgt de play-off ronde met echte kleppers.

AA Gent: de landskampioen is ook dit jaar alvast verzekerd van de poulefase. Speeldag 1 daarvan is op 15 of 16 september. De loting voor de poulefase is op 27 augustus. Daarbij zal het vermoedelijk in pot 4 moeten plaatsnemen. 

Europa League

Charleroi: de winnaar van de play-off om Europees voetbal moet al in de wei in de tweede kwalificatieronde op 16 en 23 juli. Loting voor de eerste twee rondes is er al op 22 juni, dus mogelijk kent Charleroi dan al zijn tegenstander.

In de tweede kwalificatieronde is het reekshoofd en kan het zo kleppers tegenhouden. Birkirkare, Domzale, Koper, Shamrock Rovers of Stromsgodset? Het zijn vijf van de 33 mogelijke tegenstanders. Vanaf ronde 3 is er geen reekshoofdenstatus meer en kan zelfs Borussia Dortmund uit de trommel komen.

Standard: als vierde in de competitie mogen de Rouches aan de slag in de derde kwalificatieronde. Die gaat door op 30 juli en 6 augustus. Loting is op 17 juli. Standard is normaliter reekshoofd in voorrondes 3 én 4. 

Anderlecht: als derde mag Anderlecht nog wat langer wachten alvorens het aan de bak moet in Europa. Het mag meteen naar de groepsfase en zit daar waarschijnlijk in pot 2 - al is ook pot 1 nog mogelijk als er geen kleppers uit de Champions League-voorrondes afzakken.

De groepsrondes beginnen op 17 september. Daarin kunnen 1, 2, 3 of zelfs 4 Belgische teams zitten als Club Brugge vanuit de CL-voorrondes in de Europa League terechtkomt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties