Zowel voor- als tegenstanders Blatter spreken over "duidelijk complot"

Zowel voor- als tegenstanders Blatter spreken over "duidelijk complot"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De corruptiezaak binnen de FIFA, de herverkiezing van Blatter, ... Er was de laatste week heel wat te zeggen over de wereldvoetbalbond. Zowel de dochter van Blatter als gewezen tegenstander Van Praag zien in de hele zaak een complot. Al is het om diverse redenen.

"Enkel bij de UEFA mochten we ons programma presenteren", aldus Van Praag. "Bij de andere confederaties mocht dat niet en moesten we lobbywerk verrichten vanuit de catacomben."

Daar ziet hij dus een complot. Waarom zoveel mensen nog voor Blatter stemden? "Ze willen hun exclusieve life-style met mooie reisjes, businessclasstickets, vijfsterrenhotels en de beste tickets voor de grootste voetbalwedstrijden niet kwijt", geeft hij aan in de Nederlandse pers.

Niemand is zonder fout, maar ...

Aan de andere kant is er dan weer Corinne Blatter, die een lans breekt voor haar vader: "Ze proberen mijn vader al een jaar weg te krijgen. Ze hebben het geprobeerd in september vorig jaar, er zijn mensen achter de schermen bezig."

"Niemand is zonder fout", geeft ze nog aan tegen de BBC. "Maar mijn vader is niet het type om geld aan te nemen", wijst ze alle corruptiemogelijkheden van de baan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties