Amerikaans FIFA-onderzoek: "Rechterhand Blatter betaalde 10 miljoen dollar"

De Wit Bram
| 10 reacties
Amerikaans FIFA-onderzoek: "Rechterhand Blatter betaalde 10 miljoen dollar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het Amerikaanse onderzoek naar de wereldvoetbalbond FIFA wordt nu secretaris-generaal Jérôme Valcke in het vizier genomen. 'The New York Times' meldde dat Valcke in 2008 10 miljoen dollar omkoopgeld zou gestort hebben om het WK 2010 naar Zuid-Afrika te halen.

Valcke is de rechterhand van Sepp Blatter. Het is de eerste keer dat geldstromen zo dicht bij de 79-jarige FIFA-voorzitter opgemerkt worden. Valcke zou het bedrag in 2008 overgemaakt hebben naar rekeningen van Jack Warner, de vicevoorzitter van de FIFA die ook genoemd wordt in het onderzoek.

De betaling van 10 miljoen dollar staat centraal in een onderzoek naar de omkooppoging Warner en andere voetbalbobo's om hun stem voor het WK 2010 in Zuid-Afrika te verzekeren. Valcke ontkent de beschuldigingen en zegt dat hij geen toestemming heeft gegeven voor de betaling.

Legitieme betaling

De Fransman beweert dat hij ook niet de macht had om dat te doen. Hij is niet in beschuldiging gesteld. De Zuid-Afrikaanse WK-organisator Danny Jordaan beweerde al dat het geld een legitieme betaling was aan een ontwikkelingsfonds voor het Caribische voetbal en geen omkoopgeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties