Het kan niet meer op: FIFA betaalde Ierland 5 miljoen na handsbal Henry

bart ver elst
| 46 reacties
Het kan niet meer op: FIFA betaalde Ierland 5 miljoen na handsbal Henry
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De poppetjes zijn nu helemaal aan het dansen bij de FIFA. De bondsvoorzitter van Ierland heeft toegegeven dat de Wereldvoetbalbond destijds 5 miljoen euro betaalde zodat Ierland geen klacht zou indienen na een onterecht toegekende goal.

Het voorval dateert van november 2009. Frankrijk moest toen barragewedstrijden spelen tegen Ierland om zich zo te kwalificeren voor het WK 2010. De heenwedstrijd werd met 0-1 gewonnen en ook in de terugwedstrijd stond het 0-1.

Maar dan controleerde Thierry Henry de bal met de hand en legde hij af voor William Gallas, die maar simpel binnen te tikken had. Frankrijk plaatste zich na het gelijkspel dus voor het WK in Zuid-Afrika. Ierland wou de wedstrijd herspelen, maar de FIFA heeft er alles aan gedaan om dit niet te laten gebeuren.

Bondsvoorzitter John Delaney heeft vandaag aan Radio RTE 1 laten weten dat de FIFA 5 miljoen euro heeft betaald om zo Ierland geen klacht te laten indienen. Thierry Henry bood zijn excuses aan en vond ook dat de match herspeeld moest worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties