"Blatter en zijn woordvoerder zitten in de auto. Wie rijdt er dan? De politie"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
"Blatter en zijn woordvoerder zitten in de auto. Wie rijdt er dan? De politie"
Foto: © photonews

De boog moet niet altijd even strak gespannen staan. Wij gingen deze week op zoek naar de meest opvallende quotes die in de pers verschenen. Binnenland of buitenland, serieus of geestig, dat maakt allemaal niet uit. Zo lang de auteur van de quote er maar 'boenk' op zat.

“Op dit moment speelt een goed gepositioneerd verkeerskegeltje Vanden Borre uit de ploeg”

Hamari Traoré lijkt Lierse binnenkort in te ruilen voor RSC Anderlecht. Wij vroegen aan onze lezers of zij denken dat hij Anthony Vanden Borre uit de ploeg kan spelen. Een van onze lezers was duidelijk: “Op dit moment speelt een goed gepositioneerd verkeerskegeltje Vanden Borre uit de ploeg.”

“Nog vier à vijf jaar en dan is het genoeg geweest”

Radja Nainggolan was in de oefenmatch tegen Frankrijk de grote man bij België. Na de match was de middenvelder wel in voor een grapje. “De bondscoach denkt dat mijn tijd nu is gekomen, ook al word ik wat oud. Nog vier à vijf jaar en dan stop ik ermee”, grapte hij.

“Hiddink? Hij is enkel bondscoach om af en toe weg te zijn bij moeder de vrouw”

Nederland verging het deze week heel wat minder. Oranje gaf een 3-1-voorsprong uit handen tegen de Verenigde Staten en verloor zelfs nog met 3-4. “Ik mis de passie bij Guus”, aldus René van der Gijp in Voetbal International. “Ik denk dat hij enkel bondscoach is om af en toe weg te zijn bij moeder de vrouw.”

"We spelen in een 4-4-1 met een keeper achter"

Hiddink zelf ging trouwens even de mist in op een persconferentie. Toen het over de tactiek en meer bepaald de opstelling van Oranje ging, zei hij het volgende: “We spelen in een 4-4-1 met een keeper achter.” Geen man vergeten Guus?

“Door het kapsel van Fellaini is dat nu misschien iets meer”

Nacer Chadli neemt tegen Wales wellicht de plaats in van de geblesseerde Marouane Fellaini. Marc Wilmots maakt zich niet echt zorgen. “Ze verschillen tenslotte maar drie centimeter. Alhoewel met het kapsel van Fellaini scheelt het nu misschien wat meer”, grapte Wilmots.

"Sepp Blatter, zijn woordvoerder en de secretaris-generaal zitten in de auto. Wie rijdt er dan?"

Dé quote van de week kwam echter uit de mond van Walter De Gregorio, de woordvoerder van de FIFA.

In een interview met de Zwitserse TV-zender SRF 1 ging het er serieus aan toe, maar De Gregorio besloot (vreemd genoeg) met een grapje. “Sepp Blatter, zijn woordvoerder en de secretaris-generaal zitten in de wagen. Wie rijdt er dan? De politie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties