Genkse goudhaantjes: "Zij zijn grof wild op de transfermarkt"

De Wit Bram
| 8 reacties
Genkse goudhaantjes: "Zij zijn grof wild op de transfermarkt"
Foto: © SC

Iedereen die al eens een bezoekje heeft gebracht aan het jeugdcomplex van Racing Genk weet: de spelertjes die hier mogen voetballen, worden goed omkaderd. Met Courtois, De Bruyne en nog vele anderen heeft de Genkse jeugdwerking al heel wat goudhaantjes opgebracht. Wat is hun geheim?

Of er nog jonge talentjes zitten aan te komen, vertelt algemeen directeur van de jeugd Roland Breugelmans liever niet. “Dat ligt gevoelig. Ik denk niet dat het verstandig is om namen te noemen en zo al druk te leggen op die 13, 14-jarige gastjes.”

Ook dit seizoen lopen er heel wat jonge gasten rond in de A-kern van de Limburgse club. “Volgens mij is het succes van onze jeugdwerking te verklaren door verschillende factoren”, zo vertelt Breugelmans. “Onze infrastructuur, die bij de absolute top in België hoort, is daar één van.”

Geloofwaardige filosofie

“Daarnaast hebben we ook een uitgebreid scoutingsapparaat. Het is namelijk niet enkel in Genk dat er goede voetballertjes rondlopen. Ten slotte is er ook de filosofie van de club: talentvolle spelertjes weten dat ze hier stappen kunnen zetten en een reële kans hebben om door te breken.”

Toch liggen de buitenlandse clubs op vinkenslag. “Het is niet zo dat in vergelijking met vroeger meer jongens naar buitenlandse topclubs vertrekken. Onlangs moesten we een jongen (de 15-jarige Xian Emmers, red.) naar Internazionale laten gaan, maar dat blijft eerder een uitzondering dan de regel.”

Meer aanbiedingen

“Wel is het zo dat jonge talenten meer aanbiedingen krijgen, zij zijn grof wild op de transfermarkt. Dat komt omdat de FIFA onlangs de opleidingsvergoedingen verlaagd heeft. Zo is het voor grote clubs interessanter geworden om zo’n jonge voetballer aan te trekken”, zo besluit Breugelmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties