Europees parlement snoeihard: "Blatter meteen buiten, druk hervormingen door"

Europees parlement snoeihard: "Blatter meteen buiten, druk hervormingen door"
Foto: © photonews

Sepp Blatter werd dan wel herverkozen als FIFA-voorzitter, maar de Zwitser besliste om toch een stap opzij te zetten. Alles en iedereen beseft dat de geopende beerput en de schandalen daar alles mee te maken hebben. Het Europees parlement wil dan ook dat Blatter meteen opkrast.

"Er moeten grondige hervormingen komen binnen FIFA", benadrukt ook het Europees parlement. "De onthutsende beerput die is opengaan bedreigt de integriteit van het voetbalspelletje. De nationale bonden moeten de hervormingen er samen met de UEFA door duwen."

Ook Ivo Belet (CD&V) zat erbij toen het Europees parlement enkele voorstellen deed. "Wat er zal gebeuren als een dergelijke hervorming binnen FIFA niet mogelijk blijkt? In dat geval horen de nationale bonden niet meer onder die vleugels thuis."

Wat er zal gebeuren als zo'n hervorming binnen FIFA niet mogelijk blijkt? In dat geval horen de nationale bonden niet meer onder die vleugels thuis

En de kop van Sepp Blatter wordt meteen geëist. Het Europees parlement vraagt het onmiddellijk opstappen van de voorzitter en stelt voor om tot de verkiezingen een interim-preses aan te duiden. Prins Ali van Jordanië (tegenstander van Blatter tijdens de vorige verkiezigen, nvdr.) wil die taak op zich nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties