Onze spionne verkende: the places to be in Cardiff

Onze spionne verkende: the places to be in Cardiff
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen spelen de Rode Duivels een erg belangrijk EK-kwalificatieduel in en tegen Wales. Wij zijn al sinds gisteren in Cardiff om alles op de voet te volgen, maar ook voor ons was het nog wat zoeken. Dan maar een spionne inhuren: Valerie, een Vlaamse uit Waregem die al een jaar in Cardiff studeert.

Aernout Van Lindt in Cardiff

Zij gaf ons een aantal nuttige tips over tijdsverdrijf in de hoofdstad van Wales. Morgen kunnen de fans van de Rode Duivels al wat gaan opwarmen in het officieel meeting point in de Walkabout Bar in St Mary's Street. Dat kon u hier ook al lezen in de fanguide van de Rode Duivels.

De Walkabout is een erg grote sportsbar (capaciteit 1300 Duivels), die 's avonds in een club kan veranderen. Dus ook na de match zou het hier wel eens feest kunnen worden.

Ze sloten gisteren alvast extra vroeg de deuren, om fit en monter klaar te zijn om de komende dagen de Duivels te ontvangen denken wij dan.

Vanavond worden de Duivelse supporters overigens ook al in St Mary's verwacht, maar dan in de bar Flares (op nummer 96, iets verder in de straat.) 

Uitgaan?

Doet u liever iets anders? Dan zijn er nog enkele klassieke uitgangsmogelijkheden. Zowel Pryzm (Greyfriars Road, Cardiff, Glamorgan CF10 3DP) als de Glam (2 Greyfriars Rd, Cardiff CF10 3AD) verwachten wel een bepaalde dresscode, dus zijn niet aan te raden met Duivelse truitjes. 

In de Soda (4 Mill Lane, Cardiff CF10 1FL) en de Live Lounge (in een zijstraatje van Przym en Glam) kan iedereen normaliter wel vrij binnen.

Ontbijten?

Na een wilde nacht heb je wel een klein hongertje? De MacDonalds is 24 op 24 open en voor 99 pence kan je al een cheeseburger scoren.

Liever iets meer op de maag voor/na het slapengaan? Bij Harvesters (17-19 Church St Cardiff) is het slechts 5 pond voor onbeperkt en lekker ontbijten.

Eten

En ook tijdens de dag valt er op diverse plaatsen goedkoop en lekker te eten. Great Western (Saint Mary Street, 64, Cardiff CF10 1FA) of Prince of Wales (81-83 Saint Mary Street, Cardiff, South Glamorgan CF10 1FA).

Of het Red Hot World Buffet, een onbeperkt buffet voor 15 pond (3-6 Hills Street, St David's Dewi Sant Cardiff, Cardiff CF10 2LE).

Millenium Stadium

Je kan overigens ook een aantal leuke dingen bezichtigen in Cardiff: het imposante Cardiff Castle, het gezellige Bute Park of wat komen uitwaaien in de baai van Cardiff Bay - het kan allemaal.

Of het Millenium Stadium bezoeken - waar de grote rugbywedstrijden en concerten doorgaan in Cardiff. Minstens dubbel zo groot als het gezelliger Cardiff City Stadium, waar de Belgen vrijdagavond spelen. En knal in het midden van de stad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties