Wales droomt van een stunt: "Op een goede dag kunnen we winnen van de Rode Duivels"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Wales droomt van een stunt: "Op een goede dag kunnen we winnen van de Rode Duivels"
Foto: © Photonews

Wales maakt zich momenteel op voor het treffen met België. De natie beseft namelijk dat het nu of nooit is voor Gareth Bale en kornuiten om er eens bij te zijn op een groot toernooi. "We hebben zeker de kwaliteiten om de Rode Duivels te verslaan", aldus een lokale journalist.

Cédric De Volder in Cardiff

Gareth Bale gaf het ook al aan dit. De wedstrijd tegen België is voor Wales de belangrijkste sinds 2003. Toen leek een ticketje voor Euro 2004 voor het grijpen te liggen, maar daar werd vakkundig een Russisch stokje voor gestoken.

"Maar deze keer is er opnieuw veel optimisme rond de Welshe nationale ploeg", vertelt Andrew Guuilym van het lokale WestGate. "Het is deze keer echt wel realistisch om van de eindfase van een toernooi te dromen."

"Het stadion is dan ook voor het eerst in jaren helemaal uitverkocht", gaat Guuilym verder. "Al moet ik toegeven dat een pak fans ook gewoon de PL-sterren van België wil zien, hoor." (lacht)

De Welshmen zijn bovendien tevreden over de blessure van Marouane Fellaini. "Wales heeft schrik voor de luchtmacht van de Rode Duivels. En daar speelt Big Fella natuurlijk een belangrijke rol in."

Stadion is voor het eerst in jaren uitverkocht, maar veel fans willen de Belgische PL-sterren zien

"Op een goede dag kan Wales winnen van België", besluit de Welshe collega met een kwinkslag. "Het is dan ook realistisch om op een draw te hopen. Mijn pronostiek? 2-2! België zal de groep winnen, maar Wales pakt die tweede plaats." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties