Anderlecht doet bod op kwelduivel uit play-offs

De Wit Bram
| 74 reacties
Anderlecht doet bod op kwelduivel uit play-offs
Foto: © Photonews

Anderlecht wil zich deze zomer versterken met Imoh Ezekiel, dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Paars-wit wil de snelle Nigeriaanse spits voor één seizoen huren met aankoopoptie van Al-Arabi. Het officiële bod is al opgestuurd en wordt bekeken door de club uit Qatar.

De Nigeriaanse international was in de play-offs een ware gesel voor de verdediging van Anderlecht. Hij scoorde drie doelpunten en gaf één assist in de twee confrontaties met Standard. Dat liet een serieuze indruk na op het bestuur en de technische staf in het Astridpark.

Ezekiel heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging en wil weg bij Al-Arabi. Daarvoor heeft de Nigeriaan Mogi Bayat als manager aangenomen, die hem moet wegkrijgen uit Qatar. Dat is niet evident, aangezien Al-Arabi evenveel wil krijgen als het betaald heeft voor de spits.

Liever Champions League

Dat is tussen de 8 en 9 miljoen euro en een struikelblok voor Belgische clubs. Huren lijkt dus het meest wenselijk. In Qatar bekijkt men momenteel de financiële voorwaarden van het voorstel van Anderlecht. Standard heeft de hoop al opgegeven de Nigeriaan nog een seizoen te mogen lenen.

Maar ook Anderlecht zou aan het kortste einde kunnen trekken. Al-Arabi ziet haar 21-jarige spits liever bij een club die Champions League speelt of in een competitie met meer internationale uitstraling dan de Belgische. Zo kan Ezekiel ook rekenen op interesse uit Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties