De Welshe media leven op hoop: "Maak die droom waar!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
De Welshe media leven op hoop: "Maak die droom waar!"
Foto: © photonews

België neemt het vanavond op tegen Wales in het kader van de kwalificatiecampagne voor Euro 2016. Wij gaan er vanzelfsprekend van uit dat de Rode Duivels zich moeiteloos zullen plaatsen, maar in Wales ligt dat wel eventjes anders. En het moet gezegd: het leeft hier wel.

Cédric De Volder in Cardiff

Valérie - onze Vlaamse spionne in de Welshe hoofdstad - herhaalde het de voorbije dagen meermaals. "Het voetbal leeft eigenlijk niet in Wales. Rugby is de nationale sport en zelfs One Direction zorgde ervoor dat de stad dagenlang op de kop stond. Ik kon toen zelfs niet aan een flesje wijn geraken."

Maar vandaag is Koning Voetbal toch ook neergestreken in het Keltische land. Het Cardiff City Stadium is voor het eerst in jaren uitverkocht en ook Jan-met-de-pet leeft voor een keertje toe naar de partij van vanavond. De naam van Gareth Bale was de afgelopen nacht dan ook de meest geciteerde naam in een niet nader genoemde nachtclub.

En de lokale kranten laten de hoop nog een beetje oplaaien. In Wales denkt men vooral de Belgen hen onderschatten, terwijl de EK-droom ervoor kan zorgen dat de Welshe nationale ploeg boven zichzelf kan uitstijgen. Laat die jongens maar dromen, denken wij dan...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties