Talenten van morgen bij Essevee: "Op termijn de hele beloftenkern uit eigen kweek"

Talenten van morgen bij Essevee: "Op termijn de hele beloftenkern uit eigen kweek"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Voetbaljaargang 2014-2015 is nog niet lang achter de rug, maar onze eersteklassers zijn al druk in de weer om hun kern voor komend seizoen samen te stellen. Voetbalkrant.com ging bij alle clubs op zoek naar de aanstormende talenten die volgend jaar hun opwachting maken. Vandaag: Zulte Waregem.

Door Aernout Van Lindt

Bij Zulte Waregem geloven ze heilig in de (eigen) jeugd. Het plan is dan ook om termijn zoveel mogelijk spelers vanuit de eigen beloftenkern te laten doorstromen.

"Het doet altijd deugd om jonge talenten te zien rijpen en hun kans te zien krijgen in het eerste elftal. Natuurlijk hoop je dat er elk jaar eentje kan doorstomen, maar je moet soms realistisch zijn en je doelen bijstellen", aldus Gijs Debuyck, coördinator bij de jeugdacademie van Essevee.

Doorstroming blijven garanderen

En toch: met Brebels en Essikal gaf Zulte Waregem de voorbije weken en maanden toch een profcontract aan twee youngsters, die vanuit de beloften naar de A-kern werden overgeheveld.

"De club wil hen nu verder laten groeien onder de vleugels van enkele ervaren spelers. We willen nog meer eigen jeugdspelers laten doorstromen in de toekomst. Onze doelstelling is dat onze beloftenselectie op termijn enkel nog uit eigen opgeleide spelers bestaat", aldus algemeen manager Cordier daarover.

Er zijn ook factoren waar je geen vat op hebt

En er zit bij Essevee nog heel wat talent aan te komen: "Namen noemen is moeilijk, omdat er ook altijd factoren zijn waar je als staf geen vat op hebt", gaat Debuyck verder.

"Maar we hebben qua jeugdwerking een stabiele club en we zetten realistische doelen. We hebben volgend seizoen ook een compleet nieuw trainingscomplex, een paradepaardje in het Belgische voetbal."

"Voor ons is het belangrijk dat de jeugd kansen krijgt en dat ze zich kunnen ontwikkelen. Op termijn willen we dat iedereen in een A-elftal kan raken, liefst bij Zulte Waregem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties