Kogel door de kerk: Mbaye Leye is terug aan de Gaverbeek!

Kogel door de kerk: Mbaye Leye is terug aan de Gaverbeek!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was al een tijdje duidelijk: Mbaye Leye wilde terug naar Zulte Waregem. De Senegalese spits gaat er nu aan zijn derde periode aan de Gaverbeek beginnen. Leye heeft medische proeven afgelegd en tekent voor twee seizoenen - met optie - bij Essevee.

Door Aernout Van Lindt

Zulte Waregem toonde zich de voorbije weken al erg gretig op de arbeidsmarkt. Het finaliseerde al een resem transfers, maar het bleef toch vooral wachten op de terugkeer van Mbaye Leye.

Al een week was een overstap erg dichtbij (lees HIER nog even meer), maar Leye lag nog een jaar onder contract bij Lokeren en dus moest er nog met de Waaslanders worden gesproken over punten en komma's. 

Terug naar waar het ooit begon

Een reis naar Senegal van Leye zelf zorgde er bovendien voor dat de spits pas zaterdag terug in het land was om de laatste hand te zetten aan de onderhandelingen richting een overstap.

Maar dat hij terug naar Zulte Waregem wilde na een jaartje in Lokeren, daar was geen twijfel over. Uiteindelijk werd met de overgang van Joey Dujardin deze morgen naar Lokeren de nodige pasmunt gevonden om de ervaren rot terug naar de Gaverbeek te halen.

Leye begint nu aan zijn derde periode bij Essevee: hij speelde er ook al van 2007 tot 2008 en van 2012 en 2014.

Levenslang Essevee?

Terug onder de hoede van Francky Dury dus, de man die hem groot maakte en ooit vol lof over hem sprak in dit artikel na de overstap van Leye naar Lokeren. 

Ook na zijn actieve spelerscarrière - de spits wordt eind dit jaar 33 - zou er voor Leye mogelijk nog een functie klaarliggen binnen de technische staf van Essevee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties