Argentinië niet zonder moeite voorbij regerend kampioen Uruguay

De Wit Bram
| 1 reacties

In de Copa America moest Argentinië na het 2-2 gelijkspel in haar openingswedstrijd tegen Paraguay vol aan de bak tegen Uruguay, dat haar eerste wedstrijd met 1-0 had gewonnen van Jamaica. Messi en co haalden het afgelopen nacht uiteindelijk met 1-0 na een felbevochten wedstrijd.

Het was Manchester City-speler Sergio Agüero die zo’n 10 minuten na rust de ban brak voor de ploeg van Gerardo Martino. Uruguay, de regerende kampioen, kreeg een kwartier voor het einde nog dé kans op de gelijkmaker via Diego Rolan, maar hij besloot over het bijna lege doel.

Argentinië, één van de favorieten voor de eindzege, komt zo aan de leiding in groep B met vier punten. Ook Paraguay heeft vier punten na een 1-0-zege tegen Jamaica. Uruguay volgt met drie punten en moeten nog tegen Paraguay in hun laatste groepswedstrijd.